Flytter golfturnering etter Donald Trumps innvandringsuttalelser

Presidentkandidatens utbrudd har skapt voldsomme reaksjoner.

Donald Trumps uttalelser om meksikanere fører til at golfens Grand Slam flyttes
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

PGA Grand Slam of Golf skulle etter planen spilles på Trump National Golf Club i Los Angeles. Nå flyttes den. Årsaken: Eier Donald Trumps uttalelser om USAs meksikanske innvandrere.

LES OGSÅ: Donald Trump stiller som presidentkandidat

— De tar med narkotika. De tar med seg kriminalitet. De er voldtektsmenn, sa Trump i juni da det ble klart at han stiller som en av republikanernes kanidater til å bli amerikansk president etter Barack Obama.

— Noen, regner jeg med, er gode mennesker, la han senere til.

Vil beskytte vennene

Uttalelsene førte blant annet til at den kjente entrepenøren og TV-kjendisen ble sparket fra NBC.

Nå fører de til at den prestisjetunge golfturneringen, et mestermøte mellom vinnerne av de fire store turneringene denne sesongen, må flyttes. Forløpig er det ikke avgjort hvor den skal spilles.

I et intervju med New York Times sier 69-åringen at det er en felles enighet mellom han og organisasjonene PGA om å flytte turneringen, og at det var for å beskytte vennene hans i organisasjonen i kjølvannet av uttalelsene.

Selv har han nektet å beklage uttalelsene, men fortalte ifølge den amerikanske storavisen om stor støtte fra golfmiljøet.

Enighet om å flytte

PGA bekrefter at det er felles enighet om at turneringen bør spilles på en annen bane.

— Det er i beste interesse ikke å spille PGA Grand Slam of Golf 2015 på Trump National, Los Angeles, sier de i en offisiell uttalelse.

Trump, som er kjent blant annet som eier av en rekke skyskrapere, har tidligere investert stort i golfanlegg.

— Jeg har vært veldig lojal overfor golfen. Jeg eier 17 klubber som alle gjør det bra. Nå får vi se om golfen er lojal til meg eller ikke, sa Trump til New York Times.

Publisert