Smertefritt Demidov-comeback

325 dager etter at han sist spilte fotballkamp, kom Vadim Demidov (28) fra innhoppet uten smerter.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Brann — Sogndal 3-0

Lettet. Smilende. Slik var Vadim Demidov da han møtte pressen etter sin første fotballkamp siden 30. april i fjor.

Halvveis i annen omgang jogget han inn på banen. Da kampen var over, var han i stand til å jogge av den.

— Helsemessig gikk det veldig bra. Jeg kjenner ingenting nå, og det er lenge siden det har vært sånn. Jeg har ikke trent fullt lenger enn to-tre uker. Med tanke på det, synes jeg dette gikk veldig bra, sier Demidov.

Norling har latt seg imponere

Han fikk prøve seg på midtbanen. Det er der trener Rikard Norling ser for seg å kunne benytte ham, ikke i midtforsvaret som tidligere.

Demidov har sansen for rollen.

— Man må være litt mer utholdende på midtbanen enn som stopper, men jeg synes det har fungert bra på trening. Det er også en rolle jeg har hatt på landslaget, i Rosenborg og i Spania. Så jeg tror den kan passe godt for både meg og laget, sier han.

Uansett posisjon: Seriestarten mot Fredrikstad, om to uker, kommer nok for tidlig til at han kan starte kampen. Men Demidov er i diskusjonen nå. Rikard Norling har latt seg imponere.

— Ja, fysisk og treningsmessig har Vadim imponert. Han er mye lettere i kroppen enn han var. Og denne kampen var akkurat det han trengte, sier Norling.

Sjefen svarer slik på spørsmål om han fryktet for Demidovs fotballfremtid:

— Det var ikke sånn at jeg ikke trodde det skulle løse seg, men at han skulle komme så langt som han har gjort så fort, var jeg skeptisk til.

Publisert

Les mer om dette temaet