«Nå er det vinn eller forsvinn, Norling. Byen tåler ikke et nytt ydmykende resultat.»

Doddo tror Brann må slå Levanger for at Rikard Norling skal få fortsette i jobben.

Rikard Norling slår ut med armene i det supporterne kommer med sine synspunkter etter 16. mai-kampen mot Nest-Sotra.
  • Doddo
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Fallet til Rikard Norling har vært dypt. Mannen som førte Malmö FF til gull i 2013 ble hyllet som en redningsmann da han kom. Etter anonyme og kjedelige år under Steinar Nilsen og Rune Skarsfjord skulle han løfte Brann til himmels, han sa det til og med selv. Da han på den berømmelige pressekonferansen fikk spørsmål om målet hans var å vinne titler, ga han oss svaret vi alle hadde ventet i årevis på å høre:

— Det ville vært bedrøvelig om jeg satt her og sa noe annet.

Her hører du Ballspark som podcast: Trykk her!

Ble ikke forført

Omfavnelsen ble ikke mindre da treningshverdagen kom i gang. Branns nye trener viste seg å være spesielt omgjengelig, sympatisk og dyktig, og enda viktigere, han sto for en type fotball vi ikke hadde sett på mange år. Ballbesittende, offensiv og forførende. Å, dette blir saker, tenkte vi før første treningskamp var spilt.

Men forførende ble det ikke. Det ble langt, langt verre enn noen hadde forestilt seg. Brann ble ikke en gang en middelhavsfarer, de ble raskt en nedrykkskandidat, og den posisjonen holdt de med glans året ut. Da Brann til slutt, høyst overraskende, fikk en ekstra matchball til å redde plassen, ble den av Rikard Norling grepet med våte og sleipe hansker. Det var som han ønsket at Brann skulle rykke ned. I begge kampene ble Branns viktigste spiller, Stéphane Badji, byttet ut tidlig.

Les også

Branns børsener slo tilbake etter vraking

Sympatien har stilnet

Utrolig nok ble Norling sittende. Klubben som på 1980— og 90-tallet var kjent for å spise trenere til frokost, ga svensken fornyet tillit, og det uten at supporterne klaget høylytt. Både Bergens Tidende og Bergensavisen mente at Brann måtte kvitte seg med floppen, men ellers så var det bemerkelsesverdig stille. Det var ikke hans hode som avkrevd på et fat av byens befolkning, det var Roald Bruun-Hanssen de fleste var forbannet på.

Doddo blogger om Brann.

Sympatibølgen som Norling har ridd på har imidlertid stilnet helt. For når vi i uke etter uke er vitne til det samme begredelige spillet, når vi i øyeblikket ligger på svak sjette plass, når Brann ikke klarer å vinne over lille Nest-Sotra en gang, og det på hjemmebane foran over 17.000 tilskuere, så er det slutt på tålmodigheten.Brann taper riktignok ikke kamper om dagen, de har spilt åtte på rad uten nederlag, men de vinner heller ikke. Poengfangsten blir for lav for en storklubb som Brann. I 1. divisjon er Brann ikke bare store, de er en gigant. De samlede lønnsutgiftene til Follo, som nå ligger på plassen foran Brann, er på 2 millioner kroner, altså ikke nok til å dekke årsinntekten til Vadim Demidov.

Den store forskjellen det er i klubbens resurser burde det vært mulig å se ute på banen, det er det inntil videre ikke.

Men Rikard Norling har fortsatt tillit hos de som bestemmer. Det er nok en relativt frynsede tillit, men inntil videre sitter han.

Les også

Brann har aldri vært dårligere

Har én kamp på seg

Og kanskje er det riktig å la han bli sittende? Til tross for at de har høye lønninger, blir det stadig mer tydelig at spillerstallen til Brann ikke er av høyeste kvalitet. Obos-ligaen er også svært krevende for et lag som Brann, absolutt alle elsker å slå dem. Kampene mot Brann er alltid årets for motstanderen, og innsatsen til de små klubbene rundt omkring i landet blir deretter.

At Norling er en lidenskapelig og fotballfaglig dyktig trener, er det heller ingen som betviler. De som er tett på laget snakker bare positivt om ham, både som trener og person Kanskje er det like før han lykkes?

Rikard Norling har ikke mye tid på seg. Ifølge Øyvind Alsaker i TV2 har han én kamp på seg.

– Det er så enkelt at han har én kamp. Uten seier er det nok slutt.

Jeg er redd Alsaker har rett, byen og laget tåler ikke nok et ydmykende resultat, og sannsynligheten for at det skjer er stor. Som vanlig mobiliseres det når Brann kommer på besøk. I VG kan vi lese: ” I Levanger har nedtellingen startet til «årets kamp». Billettene (2500) er revet bort for lengst.”

Det vil koste å sparke Rikard Norling, men langt i fra så mye som enkelte har fryktet. Det skal være en overkommelig sum for SK Brann.

Les også

Så mye vil det koste Brann å sparke Norling

Borteoppgjøret mot Levanger blir et skjebneopprør for Rikard Norling. Et tap vil neppe være til å bære, selv for Branns tålmodige styre. Men det skal ikke forundre meg om det blir uavgjort, og dermed lever Norling videre på nåde.

Hva mener du? Bør Norling få fortsette?

PS! I dag fyller denne bloggen 10 år. Takk til alle som har holdt den levende i alle disse årene.

Publisert: