Brann-profiler med uvant juletrening: Yoga og svømmekonkurranse

— Svømmingen tok knekken på meg. Det endte nesten med drukning.

KLARE FOR SVØMMING: Håkon Lorentzen, Kasper Skaanes var blant dem som gjorde seg klare like før triatlon-start.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

For et år siden var dommen over Branns fysikk klar: Den var for dårlig. Den forrige treneren Rikard Norling satset på at spillerne skulle drive mye med egentrening, noe som ikke fungerte i det hele tatt. Resultatet var nedrykk og et for dårlig trent lag.

— Det er ingen tvil om at vi trente for lite det året vi rykket ned, sier Brann-spiller Kasper Skaanes.

Branns egen evaluering etter nedrykksåret 2014 viste også at spillerne mente selv at det hadde vært for lite trening. Branns syklus med fem fellesøkter i uken, var ikke utfordrende nok.

Den angivelige bedringen på treningsfeltet startet under Norling i år, og fortsatte under den nye treneren Lars Arne Nilsen. Nå har Brann som uttalt mål å ha som konkurransefortrinn å være godt trent.

GODT TRENT: Kasper Skaanes markerte seg med god kondis da han deltok på Juletri på Aktiv 365 på Paradis lille julaften. Fabian Rimestad og Max Bjørsvik i bakgrunnen.

— Jeg føler at vi har en veldig bra treningshverdag i Brann nå. Vi tok absolutt nedrykket seriøst. Treningsmengden er økt kraftig, sier Skaanes, og utdyper:- Vi trener mer og lengre enn under Rikard. Nå er vi på et akseptabelt nivå, mener midtbanespilleren.

- Endte nesten med drukning

Nå har Skaanes aldri vært blant dem som har slitt med kondisen. Tvert imot. På agentfirmaet GoOns juletrening, på et treningsstudio på Paradis lille julaften, viste han også at formen er intakt.

I konkurranse med rundt 20 spillere som blir representert av Stig Lillejord-selskapet GoOn ble han nummer fem på såkalt "Juletri". Det er en form for triatlon som treningssenteret arrangerer. Først svømming i bassenget, så sykling på spinningsykkel, så løping på tredemøllen.

TO ØKTER DAGLIG: Håkon Lorentzen trener to økter for dagen for å lykkes som fotballspiller, sier han.

— Svømmingen tok knekken på meg. Jeg satset alt, men det endte nesten med drukning. Likevel, dette var veldig gøy, sier Brann-spiller Håkon Lorentzen, som ble nummer syv sammenlagt.Andreas Vindheim ble nummer fire, og markerte seg med den raskeste tiden på tre kilometer løping (10.53). Vindheim var Brann-spiller i 2014, men tidligere i år gikk han til Malmö der han fikk bli en del av Åge Hareides skandinaviske superlag. Vindheim sier det er noe mer trening i Malmö enn det han var vant til i Brann.

Vindheim har gått på videregående skole både på Stend og på Tertnes, og har slik sett en bred idrettsbakgrunn.

— Fotballen er på ingen måte perfekt. Derfor er det lurt å prøve å finne sin egen vei, og å ta inn over seg hva andre idretter gjør bra, mener Vindheim. Han mener fotballspillere har ekstremt mye å gå på når det gjelder bevegelighet og koordinasjon.

— Så kan vi også lære av hva utholdenhetsutøverne gjør for å få bedre kondisjon og vi kan lære hurtighet av sprintere, sier Vindheim.

Finne måtte nesten spy

Bård Finne endte et lite stykke ned på resultatlisten på Juletri. Han møtte veggen i bassenget, noe som ga ham et dårlig utgangspunkt foran resten av konkurransen. På spinningsykkelen hadde han det grusomt.

— Jeg kan ikke svømme. På syklingen klarte jeg akkurat holde meg fra å spy, sier en selvironisk Finne.

Spissen har også en bakgrunn fra Brann, da under Rune Skarsfjord som trener. Finne gikk til Köln i januar 2014. — Forsesongen i Tyskland er tøffere enn i Norge. Det er mange flere økter. I Tyskland har vi to økter hver eneste dag. Vi gjør mye av det samme som i Norge, bare mer. Det har absolutt hjulpet meg, sier Finne.

Henrik Gjesdal var midtstopper for Brann i 2013-sesongen, og var også i klubben da Norling ble trener. Midt i 2014 ble han Tromsø-spiller. Han var også med på juletreningen.

— Det var stor forskjell fra Brann under Norling til jeg kom til Tromsø. Forsesongen i Tromsø er det hardeste jeg har vært med på. Jeg skjønner at kritikken kom mot Brann, sier Gjesdal.

2. plass til 15-åring

I julekonkurransen var den mest positive overraskelsen 2.-plassen til Fabian Rimestad. Den 15 år gamle Fana-spilleren kom foran etablerte navn som Steffen Lie Skålevik, Andreas Vindheim og Kasper Skaanes.

— Det gir meg selvsagt selvtillit å se at jeg matcher disse andre på kondisen når jeg vet at mange av dem har nådd langt på fotballbanen, sier Rimestad. Han er også norgesmester i spyd for gutter 15 og trener sprint med Fana friidrett.

— Det er trening som må til for å lykkes. Det vet jeg, sier Rimestad.

Agent Lillejord er fornøyd med å ha samlet spillerne sine til juletrening. Han fikk til og med satt inn en scoring under en av fotballøktene.

— Dette er et opplegg for at ikke guttene skal sitte og trene hver for seg. Vi har prøvd å trekke dem ut av komfortsonen. Nå var det triatlon og dagen før var det yoga, sier Lillejord.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk