«Har Branns økonomi noen gang vært annet enn elendig?»

DODDOBLOGG: Uansett hvem som styrer på Kniksens plass ser det ut til at Brann alltid trasker rundt i en økonomisk hengemyr.

brannhaugesund.jpg
  • Doddo
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Jeg trodde at bunnen ble nådd allerede i 2008 da tre ulike hendelser rammet klubben:

1. Finanskrisen

2. Regningen for seriegullet ble lagt frem for styret

3. Halve klubben mistet økonomisk bakkekontakt.

Men det jeg trodde var bunnen, viste seg i stedet å være starten på en lang nedtur, økonomisk som sportslig. Riktignok klarte Brann-styret under Lars Moldestads ledelse å få klubben opp i knestående, men så kom Rikard Norling og troen på en ny gullalder. Mye penger ble brukt på lite, og til slutt rykket Brann ned.

Les også

Norling trodde han ville få sparken

Branns økonomi er igjen helsvart. Ganske så utrolig med tanke på den hjelpen de har fått av Trond Mohn og Hardball.

Brann-blogger Doddo.

Denne gangen sitter det heldigvis noen fornuftige mennesker i styret. De har bestemt at det ikke skal brukes penger som ikke eksisterer. Det betyr at Brann denne våren ikke får muligheten til å dumme seg ut på overgangsmarkedet, slik de akk, så mange ganger har gjort i det siste. Pengene fra salget av Badji skal brukes på å betale regninger, ikke på å kjøpe en ny aldrende og, sannsynligvis, skadet spiller. Det betyr at Rikard Norling må bruke de 23 spillerne han har til disposisjon. Det er ingen katastrofe. Det bor mye kvalitet i Brann-stallen, ikke minst blant de yngre og sultne og egenproduserte spillerne. Klarer ungguttene å løfte seg enda et hakk, kan OBOS-tilværelsen ende opp som en lite parentes i Brann-historien.

Les også

Brann får ikke erstatte Badji

Hovedproblemet til laget er verken fraværet av Badji eller skadene til Pedersen og Demidov, det er mangel på selvtillit og kondisjon – to elementer som gjerne henger i hop. Brann har i årets første treningskamper vist at de kan spille strålende fotball, dessverre har de også vist at de kan kollapse i løpet av få minutter.

Hvis denne vinteren brukes til det den skal brukes til, å trene knallhardt — og ikke gå fra pub til pub og legge an på byens blondiner – trenger ikke Brann å låne reservespillere fra Start eller kjøpe inn en ny makedonsk midtstopper.

Karadas og Grønner er to gode og erfarne midtstoppere. Demir og Vindheim er to raske og spennende vingbacker. Skaanes og Askar er to målfarlige og dedikerte kantspillere. Haugen har kanskje 1. divisjons beste pasningsfot. Kristoffer Larsen er en teknisk begavelse, og på topp vet vi at spillere som Huseklepp, Orlov, Pedersen og Lorentzen er kapable til å score i bøtter og spann.

At Brann ikke kan handle inn nye spillere nå vil gi klubben en positiv effekt. Jeg tror det vil få frem det beste blant både spillere og trenere. Verken de eller ledelsen har en usynlig vegg av penger å lene seg til lenger.

Eller hva tror du?

Publisert: