Stabæk henter Moyes-assistent som ny trener

— Vi har stor tro på at han er mannen som kan ta over etter Bob, sier Stabæk-leder.

Publisert Publisert
 • Mats Slaastad Birkelund
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Hvem som skal videreføre Bob Bradleys byggverk i Stabæk er klart.

Skotten Billy McKinlay (46) ble mandag kveld presentert på Nadderud. Han har signert en toårskontrakt.

 • Se pressekonferansen i videovinduet over!

— Jeg er glad for å være her. Jeg anser dette som en bra mulighet for meg, og jeg har et inntrykk av at dette er en bra klubb.Etter å ha hatt gode samtaler med klubben ble jeg overbevist om at dette var et bra valg, sier McKinlay på pressekonferansen.

 • Er dette rett mann for Stabæk? Stem nederst i saken!

Han var senest assistenttreneren til David Moyes i Real Sociedad. For tre uker siden ble det begget sparket, etter å ha vært i jobben i et knapt år.

PRESSEKONFERANSE: Billy McKinlay blir presentert som ny Stabæk-trener. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

— Vi har veldig stor tro på at nettop han er mannen som kan klare å ta over etter Bob, sier Stabæk-leder Espen Moe på pressekonferansen.Bob Bradleys avgang var lenge forventet. For én måned siden skrev han under for Le Havre på nivå to i Frankrike etter to suksessfulle år i Stabæk.

— Bob Bradley og hans team gjorde en veldig god jobb her. Det fortjener de anerkjennelse for. Klubben ønsker å fortsette den utviklingen. Det håper jeg å bidra til, sier McKinlay.

Spiller ballbesittende

På pressekonferansen sier den nyansatte Stabæk-treneren at han er veldig takknemlig for året han fikk sammen med David Moyes i Spania - selv om det endte med sparken.

— Jeg vil takke ham for muligheten. Det har forbedret meg som menneske og trener. Jeg har lært mye fra ham om hvordan man forbereder seg til kamper og hvor viktig detaljer er. Det var en viktig erfaring i min trenerutdannelse, sier skotten.

Stabæks sportssjef Inge André Olsen har funnet erstatteren til Bradley. Foto: NTB SCANPIX

Inge André Olsen sier han har jobbet aktivt med å finne Bradleys erstatter siden august — da skjønte han at amerikaneren snart kom til å forsvinne. Siden har Olsen hatt en lang liste med trenernavn. Navn har både forsvunnet og kommet til siden sommeren. Da McKinlay fikk sparken i starten av november kastet Olsen seg rundt. Han sendte en melding til skotten. Senere møttes de to i London, før McKinlay kom over til Norge for å overvære cupfinalen og møte klubben.

— Jeg syns cupfinalen var en god kamp mellom to gode lag. Det var kvalitet over spillet, og en passion som jeg forventet å se. Det kan du også forvente å se i Stabæk neste sesong, sier den nyansatte Stabæk-treneren.

— Han er en bra trenertype for Stabæk. Han liker å utvikle unge spillere og spiller positivt ballbesittende fotball - det handler jo om å score mål. I tillegg har en en veldig bra mentalitet - det er viktig for oss, sier Olsen på pressekonferansen.

— Jeg er en trener som er "hands-on" på treningsfeltet. Jeg liker å være involvert og jobbe med spillerne så de blir bedre. For meg er det viktig å jobbe utvikling av spillere. Det vil jeg fortsette med i Stabæk, sier McKinlay.

Var manager i bare åtte dager

Han har tidligere spilt med blant annet Lars Bohinen og Henning Berg. McKinlay var trener i Fulham da Brede Hangeland spilte der, og rådførte seg med nordmannen i forrige uke.

Hangeland sa Stabæk-jobben var en bra mulighet for McKinlay.

Les også

Ingebrigt Steen Jensen: - Vi trenger ny og frisk luft

BLIR NY STABÆK-TRENER: Skotske Billy McKinlay tar over på Nadderud. Her som Watford-manager i fjorårssesongen. Foto: Michael Zemanek / BPI / Digitalsport

Skotten har en lag spillerkarriere bak seg. Mellom 1985 og 2005 har han vært innom Dundee United, Blackburn, Leicester, Bradford, Preston, Clydeback, Leicester og Fulham. Han fikk 29 landskamper for Skottland og deltok altså både i VM og EM.

Etter at spillerkarrieren var over i Fulham jobbet han både i akademiet, som assistenttrener og førstelagstrener.

Veien gikk videre til landslagsjobb for Nord-Irland, hvor han også var assistent.

I fjor høst var McKinlay innom Watford som førstelagstrener under Oscar Garcia. Da spanjolen måtte gi seg på grunn av sykdom, fikk McKinlay overta som manager.

På åtte dager ble det en seier og en uavgjort. Det var ikke godt nok for Watford-eier Gino Pozzo, som erstattet McKinlay med tidligere Chelsea-spiller Slavisa Jokanovic.

Les også

Bjarne Berntsen kan bli presidentkandidat

Publisert

Les mer om dette temaet

 1. United-keeperens kone forbannet på van Gaal

 2. To av disse er nominert til Gullballen

 3. Svenskene har ikke lenger førsterett på Brann-spissen

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt77003072321
2Molde76101971219
3Vålerenga73311010012
4Kristiansund72501610611
5Rosenborg7322116511
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
 1. Eliteserien
 2. Stabæk Fotball