- Både Brann og Kristoffer Larsen sitter på gjerdet

Det kan bli aktuelt med et klubbskifte i sommer, ifølge Kristoffer Larsens agent. Etter sesongen går kontrakten ut.

FIKK SJANSEN: Kristoffer Larsen fikk spille annen omgang mot Tromsø. Han bidro blant annet med en god dødball til Daniel Braaten, men Braatens heading gikk utenfor. Dette bildet ble tatt da Brann røyk ut av cupen mot Førde. Arkivfoto: Christian Blom.
  • Mads Bøyum
  • Øystein Vik
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Larsen fikk sjansen den siste omgangen mot Tromsø søndag kveld, men maktet ikke å bidra til å snu kampen. Minuttene i Tromsø var de eneste denne sesongen, utenom korte innhopp mot Strømsgodset (inn i 90. minutt) og Bodø/Glimt (inn 78. minutt).

— Det var kjipt at jeg ikke kunne hjelpe i større grad enn jeg gjorde da jeg først kom inn og fikk sjansen, sier Larsen.

Les også

Han leverte overdrevne TV-redninger

Angriperen har ikke vært i startoppstillingen i år, utenom cupkampen mot Førde som endte med tap. Etter årets sesong går Larsens kontrakt med Brann ut. Hva som skjer da er uklart. Nå er det ingen dialog om forlengelse av kontrakten.

— Både Brann og vi sitter på gjerdet med tanke på utviklingen til Kristoffer. Det er ikke tvil om at han vil spille mer enn han har gjort så langt. Så lenge han ikke spiller så mye, er det naturlig at det ikke er så mye snakk om ny kontrakt, sier Kent Karlsen, Larsens agent.

Opplever press

24-åringen medgir at han opplever et visst press når det gjelder å vise seg ekstra frem når han først får sjansen til å spille.

— Ja, det ligger i bakhodet, men jeg må prestere uansett om jeg starter eller kommer innpå. Der er jeg på lik linje med alle, sier Larsen.

Kontraktssituasjonen prøver han å legge bort.

Les også

«Noen ville kalt Branns angrepsspill horribelt. Jeg kaller det deprimerende.»

— Når jeg ikke har spilt så mye, føler jeg det ligger der. Men jeg kan ikke tenke for mye på det, det ødelegger for prestasjonen, sier Larsen.

Dersom det blir svært lite spilletid fremover, kan et klubbskifte i overgangsvinduet i sommer bli en mulighet, sier agent Karlsen.

— Tanken vår var at vi skulle kjøre gjennom vårsesongen, og så ta en status etter det. Dersom det viser seg at det er blitt altfor lite spilletid, må vi vurdere noe i sommer.

- Ingen vet hvor god han er

Askøyværingen har lenge vært sett på som ett av de virkelig store talentene i hordalandsfotballen, men han har har slitt med å prestere på sitt toppnivå over tid. En av sine beste perioder hadde han på utlån i Hønefoss da han scoret seks mål på 13 kamper i 2014. Tilbake i Brann i fjor var han på banen i 26 av 30 kamper i serien, men i år har han slitt med tilliten.

Les også

Brann-kapteinens klare tale etter tapet: - Jeg trodde vi var ferdig med dette

— Hvor god Kristoffer er, er et spørsmål ingen helt vet svaret på. Skulle vi fått testet det ut måtte han ha fått spilt åtte-ti kamper på rad i eliteserien. Du kan si at han ikke er stabil nok, men noen spillere trenger tillit over tid for å bli stabile, sier agent Karlsen, og fortsetter:

— At Kristoffer kan utgjøre en forskjell i 1. divisjon, vet vi. Men når det gjelder eliteserien er vi fortsatt der at vi ikke helt vet.

Larsen tror det er hardt arbeid som vil lønne seg over tid, dersom han skal gjenvinne posisjonen som en viktig spiller i Brann.

— Jeg bør gripe sjansen når jeg får den. Kampen mot Tromsø var en mulighet. Men jeg må bare fortsette å jobbe hardt, så får jeg flere sjanser.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm86201751220
2Viking96211871120
3Molde8512158716
4Strømsgodset84131111013
5Bodø/Glimt7331159612
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk
  1. Eliteserien
  2. SK Brann

Les mer om dette temaet

  1. Det tidlige målet ødela alt for Brann

  2. Mens vi venter på angrepsspillet

BT anbefaler

– Jeg har vært prest i 37 år, og jeg har aldri noensinne sett så mange blomster i en begravelse

Julianna Isabella Jakobsen Castro ble gravlagt tirsdag.

LES SAKEN