Kristoff og Boasson Hagen ble frakjørt i Flandern Rundt

Peter Sagan (26) viste monsterkrefter i verdensmestertrøyen. Tinkoff-rytteren syklet inn til seier i Flandern Rundt og sikret karrièrens største triumf.

VANT SPURTEN I HOVEDFELTET: Men da hadde Peter Sagan, Fabian Cancellara og Sep Vanmarcke allerede passer målstreken i Flandern.
SEIERHERREN: Peter Sagan syklet over målstreken i ensom majestet i Flandern Rundt.
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

OSLO / OUDENAARDE: Alexander Kristoff vant fjorårets utgave av den belgiske sykkelklassikeren, men i år kunne ingen gjøre noe med slovakiske Peter Sagan.

Inn mot mål skaffet Sagan og Sep Vanmarcke seg en luke ned til forfølgerne. Og i den siste, harde brosteinsbakken – da det gjensto 14 kilometer – parkerte Sagan Vanmarcke, og 26-åringen syklet i mål til en overlegen seier.

– Jeg er veldig glad. Det var et skikkelig hardt ritt, sier Peter Sagan i et intervju vist på TV 2. Vinneren dediserte seieren til avdøde Antoine Demotié, den belgiske syklisten som omkom etter at han ble påkjørt av en motorsykkel forrige helg.

SEIERHERREN: Peter Sagan syklet over målstreken i ensom majestet i Flandern Rundt.

Kristoff om fjerdeplassen: – Ikke skuffetFabian Cancellara ble nummer to og Sepp Vanmarcke nummer tre, mens Alexander Kristoff gjennomførte et godt ritt og spurtet inn til en god fjerdeplass.

– Jeg er ikke skuffet. Det går ikke an å være misfornøyd med en fjerdeplass, selv om jeg gjerne skulle kommet på pallen. Jeg kjente ganske tidlig at jeg ikke hadde bein til å følge de aller beste, sier Kristoff i pressesonen etter rittet.

Den norske Katusja-rytteren var overlegen i spurtkampen om fjerdeplassen.

– Jeg klarer alltid å spurte, men det handler om å spurte om seieren, og det klarte jeg ikke i dag, sier Kristoff til TV 2. ## Boasson Hagen langt bak

Det 256 kilometer lange rittet med mye dårlige veier og mange bratte bakker var preget av flere velter, og da over 100 kilometer gjensto gikk nesten hele BMC-laget i bakken – med blant andre hjemmefavoritt Greg Van Avermaet. TV-bildene viste en gråtende syklist som kastet hjelmen i bakken av skuffelse. Det ble senere bekreftet at belgieren ødela kragebeinet i velten. Van Avermaet ble nummer tre i fjorårets Flandern rundt og var nest best i 2014. Også Edvald Boasson Hagen var en vinnerkandidat i Belgia, men til tross for at han så svært frisk ut, hadde han til slutt svært få hjelpere rundt seg og måtte gjøre det meste på egen hånd. Nordmannen syklet i mål godt over ett minutt bak Sagan.

Flandern rundt er én av de fem monumentene i sykling, sammen med Milano-Sanremo (ferdigkjørt), Paris-Roubaix, Liège-Bastogne-Liège og Il Lombardia.

Flandern Rundt 2016, topp fem:

1. Peter Sagan

2. Fabian Cancellara

3. Sep Vanmarcke

4. Alexander Kristoff

5. Luke Rowe

....

Øvrige norske:

23. Edvald Boasson Hagen

70. Vegard Stake Laengen

Brøt: Kristoffer Morlandstø Skjerping

Hør Aftenpodden Sport hvor sykkel, norsk fotball, landslaget og ishockey er blant temaene:

Publisert