Åsanes storscorer mener praten i garderoben har vært ødeleggende

— Vi har trodd at vi er bedre enn vi er.

  • Kim Bøyum
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Åsane — Hødd 1-1

MYRDAL GRESS: I vår imponerte Åsane alle, og spillerne begynte å snakke om at kvalifisering til eliteserien var målet. Nå står laget med to poeng på de seks siste kampene. Heller ikke mot usannsynlig bortesvake Hødd ble det tre poeng - til tross for at Geir André Herrem ga Åsane ledelsen i starten av andre omgang.

Nå tar spissen et oppgjør med holdningene som har rådet i Åsane-garderoben etter den gode starten på sesongen.

— Jeg tror kanskje vi gikk litt på den «kvaliksmellen». At folk begynte å snakke om det. I stedet for å fortsette den gode trenden vi var i, ble det mye snakk i garderoben. Det er ikke feil å ha en ambisjon om å klare kvalik. Men å tro at vi er bedre enn vi er, og at det kommer av seg selv, er en liten juniorfeil som vi har gjort, sier Herrem.

Fortvilte: Herrem mener Åsane-spillerne ikke sto nok frem etter at laget tok ledelsen.

— Det som var bra i vår, var at vi la ned innsatsen i hver kamp og var litt underdogs. Etter hvert ble vi plutselig favoritter i flere kamper, og det er et stempel vi har taklet altfor dårlig, sier spissen.

Vi fulgte kampen:

Les også

Chat med oss under Åsane-Hødd

— I dvale

Åsane-trener Kjetil Knutsen er enig i kritikken.

— Jeg har ikke snakket om kvalik, det har spillerne selv gjort. Jeg har prøvd å si til media og til spillerne at da er vi på feil vei. Så jeg støtter Herrem på det, men hvis du går tilbake i tid, ser du at han har nevnt det (målet om kvalik, red.anm.) selv også, sier Knutsen.

Han bruker følgende ord når han skal beskrive den siste perioden:

— Vi har vært litt i dvale. Hvis du tror du er litt bedre enn du er, får du hverdagen i trynet ganske kjapt. Og det har vi gjort. En av tingene som skal kjennetegne oss, er at vi skal være «hundre prosent-spillere». De siste ukene har vi vært mer «nitti prosent-spillere».

Les også

Sogndal herjet med Sarpsborg - tok sin første seier på nesten to måneder

Frykt for å tape

Mot Hødd mener han at innsatsen var tilbake slik den skal være, men at det mentale ikke holdt da det dro seg til.

— Jeg sa i pausen at det første målet ville bli ekstremt avgjørende. Men da vi fikk det, hadde vi ti minutter der frykten for å tape sto i pannen på oss. I stedet for at vi fikk energi, ble det motsatt. Det er synd, for hadde vi bare fortsatt slik vi gjorde, hadde ikke Hødd kommet tilbake i kampen, sier Knutsen.

Herrem er inne på det samme.

— Det at vi scoret, hadde tydeligvis en negativ effekt på oss. Vi ble passive og kom skikkelig bakpå da vi egentlig skulle stå frem og pushe på. Det er nesten som om vi ble redde, og det er ikke bra. Vi skal være fremme i skoene, ikke bak på hælene, fastslår Herrem.

Likevel er han ikke redd at høsten skal ende med nedrykk.

Les også

Flykaos på Værnes skaper trøbbel for flere lag

— Alle må ståfrem

— Det er opp til oss selv. Hver enkelt må gå inn i seg selv, og innse at de må være villige til å stå mer frem. Hvis vi skal snu trenden, nytter det ikke at noen står frem, sier angriperen.

Han utnyttet en tabbe av Hødd-stopper Hugues Wembangomo og trillet inn sitt 14. mål for sesongen etter 54 minutter. Men ni minutter senere utliknet Torbjørn Kallevåg til 1-1. Det gjorde Åsane-keeper Eirik Østgaard forbannet.

— Jeg er sinnssykt skuffet. Vi gjorde ingen kjempekamp, men hadde mer enn nok sjanser til å vinne. Vi fikk gavepakken som vi trengte, men ga dem hele kampen tilbake. Jeg skjønner ikke hvorfor vi begynte å stresse og fikk høye skuldre, sukker Østgaard.

Publisert
  1. Fotball 1. div
  2. Åsane Fotball
BT anbefaler

Mann (63) døde – skal ha kjørt inn i bom

Tunnelen var stengt grunnet bilberging da dødsulykken skjedde.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Evakuerte bygg i Åsane i natt: – Flere sprekker

  2. Trikken skulle brukes til servering av øl og mat. I ni måneder har den stått tom.

  3. Far hennar (63) blødde i hel: – Kor mykje skal ein måtte mase for å få hjelp?

  4. Han fikk tommelen opp for denne plattingen

  5. – Timeplanen til en seksåring er til å gråte av

  6. – Geirmund betyr ingenting oppi dette