Hodgson-skryt til Hangeland: -Brede var strålende

<br></br><br></br><p><strong>Bolton — Fulham 0-0:</strong> Brede Hangeland fikk en meget travel kveld på Reebok stadion, men gjorde jobben til gagns i sin Premier League-debut. Fulham holdt nullen, Brede var sjef og laget knep ett poeng.</p><br></br><br></br><br></br><br></br>

Chris Brunskill / BPIBarclays Premier LeagueBolton Wanderers v Fulham29th January, 2008--------------------Brede Hangeland of Fulham
Chris Brunskill / BPIBarclays Premier LeagueBolton Wanderers v Fulham29th January, 2008--------------------Fulham manager Roy Hodgson
  • Hanne Tenfjord Skodje
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 14 år gammel

Fulham hadde ikke vunnet på 11 seriekamper før møtet med Bolton, og på bortebane ikke på 16 måneder, eller 28 kamper. Den spinkle bortefangsten var 12 av 86 mulige poeng siden 2-1-seieren mot Newcastle på St. James' Park 9. september 2006. Laget opptrådte da også deretter. I beste Roy Hodgson-ånd var det «safety first», og et tilnærmet 4-5-1 for å holde hjemmelaget i sjakk.

Og denne gang lyktes taktikken. Til tross for et stort Bolton-press etter pause holdt Fulham stand og kriget til seg ett poeng. Brede Hangeland ble kåret til banens beste av tv-kanalen Sky Sports, og etterpå vanket det skryt av manager Roy Hodgson:

— Brede (Hangeland) var strålende, uten at det overrasker meg. Han var svært delaktig i at vi klarte å holde nullen. For vi må innrømme at 0-0 var et greit resultat. Det ville vært for mye å håpe på en seier. Men poenget er viktig og gir forhåpentlig et løft før hjemmekampen mot Aston Villa søndag, sier Fulham-manager Roy Hodgson til Aftenbladet.

RYDDET OPP

Selv holdt Hangeland beina på jorda, i sedvanlig stil.

- Før pause ble jeg overrasket over hvor god tid jeg fikk. Jeg hadde ventet at tempoet skulle vært høyere, sier han til Aftenbladet i spillertunnelen etter kampen.

— Samtidig var vi såpass presset etter pause at vi bør være fornøyd med det ene poenget. Jeg mener vi kan bedre enn dette, og forhåpentlig får vi sjansen til å vise det i hjemmekampen mot Aston Villa søndag.

- Jeg gleder meg i alle fall utrolig til å møte John Carew. Det er en spiller jeg aldri har møtt i kampsituasjon før, sier Hangeland.

- Du får mye skryt av Roy Hodgson?

— Det er jo kjekt, men så er det også jobben min å gjøre treneren fornøyd, svarer debutanten.

SPINKELT ANGREPSSPILL

Angrepsspillet til Fulham var det lite sting over, og Erik Nevland bør kunne ha en god sjanse til å spille seg inn i førsteelleveren allerede i hjemmekampen mot Aston Villa søndag. Det nærmeste Fulham kom en målsjanse var et skudd i nettveggen av den danske debutanten Leon Andreasen.

Publisert