Supporterne stoppet veteranene

KOMMENTAR: På den siste tirsdagen i måneden fikk Tirsdagsgjengen bank av supporterne.

Ble ikke valgt: Arne Møller (bildet) og Knut Kristiansen var ønsket som styremedlemmer av Branns veteraner, men ingen av dem fikk nok stemmer.
  • Tore Strand
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Veterangjengen ble aldri hørt, og det skjedde etter at supporterne ikke ville gå i allianse med fraksjonen som sloss med nebb og klør for å få mer fotballkompetanse inn i styret.

Valget av Eivind Lunde som ny styreleder i Brann ble overskygget av en duell mellom den såkalte Tirsdagsgjengen, og supporterne med hærfører Roger Lillebøe-Hansen i spissen.

Kommentator i Bergens Tidende, Tore Strand.

Etter at Lunde suste inn som ny leder ved akklamasjon, var det duket for en smule dramatikk. Det var jo tross alt nok et årsmøte i Brann, og selv om tirsdagens møte aldri nådde de høyder som sist da Kjell Tennfjord var styreleder i vel en time før han trakk seg, så ble det spenning og dragkamp.Striden dreide seg om valg av styremedlemmer. Fra Tirsdagsgjengen kom det benkeforslag på tidligere Brann-formann Knut Kristiansen, og tidligere spiller og sportslig leder Arne Møller.

Les også

Brann-styrets nye vil ikke svare om Norling

Da ble det bedt om pause fra supporternes side. Andre omgang startet med at Roger Lillebø Hansen mente forslagene kom vel sent, og at hans gruppering derfor ville stemme for valgkomiteens innstilling.

Verken Kristiansen eller Møller fikk nok stemmer. Sannsynligvis fordi stemningen i salen fortalte om at de fleste ville unngå mer dramatikk og få det hele overstått så raskt som mulig, og da heller ikke Tirsdagsgjengens representant som ny leder av valgkomiteen, Arild Hetleøen, fikk nok støtte, var nederlaget et faktum for Brann-veteranene.

Replikkene satt så løst at noen av dem hadde fått gult kort for munnbruk etter seansen, hadde det vært en dommer til stede. Utfallet av avstemningen betyr at Brann for første gang på årtier ikke har styremedlemmer som representerer veteranene.

Les også

«Rikard Norling famler i blinde»

Kun tiden vil vise hvilke konsekvenser det vil få. Brann har hatt ex-spillere i sentrale posisjoner tidligere uten at det har gitt sportslig suksess. Jeg tror den sportslige kompetansen først og fremst bør forankres i en ny sportssjef. Jobben med å finne den rette person i den stillingen er noe av det aller første den nye styret bør ta fatt i.

Eivind Lunde blir av mange sett på som en dyktig brobygger. Slike egenskaper kan jammen trengs i en klubb der gårsdagens seanse i realiteten var et basketak mellom supportere og veteraner.

Publisert: