«Auf wiedersehen»

<p>Michael Ballack reiste hjem fra Sør-Afrika.</p>

Publisert:

Michael Ballack krysser fingrene for Tyskland. Her sammen med landslagssjef Joachim Löw. Foto: POOL

Tysklands skadde lagkaptein Michael Ballack forlot VM-troppen mandag og reiste hjem. De spekuleres i at han er på kant med andre spillere.

Ballack satt på tribunen da Tyskland knuste Argentina i kvartfinalen søndag. Han reiste til Sør-Afrika for å støtte laget selv om hans egen VM-deltakelse ble stoppet av ankelskaden han pådro seg i FA-cupfinalen i mai.

– Jeg var glad for å se lagkameratene mine i Sør-Afrika noen dager. Jeg håper de vinner VM , sa han før han reiste hjem.

SAMLESIDE VM i Sør-Afrika:

Maktkamp?

Tyske medier mener at det pågår en maktkamp i landslagsmiljøet, og vikarierende kaptein Philipp Lahm helte bensin på det bålet med uttalelser til München-avisen tz.

– Selvsagt vil jeg ikke gi fra meg kapteinsbindet igjen. Jeg gir det ikke fra meg om jeg ikke må, men det er opp til treneren, sa Lahm, som fikk spørsmål om landslaget fortsatt har bruk for Ballack.

– Det er ikke jeg som bør svare ja eller nei på det , svarte han.

Tidligere landslagskaptein Lothar Matthäus har uttalt at Ballacks skade har vært en velsignelse for laget ettersom det har fått de unge spillerne til å blomstre. Bastian Schweinsteiger har dessuten vært strålende i Ballacks rolle.

33-årige Ballack fikk ikke ny kontrakt i Chelsea og har vendt tilbake til sin gamle klubb Leverkusen. Landslagslegen sier at det er bedre for ham å få behandling for ankelskaden i Europa, men landslagssjef Joachim Löw ønsker ham velkommen tilbake til finalen.

– Vi vil bli glade om han slutter seg til oss igjen, sa han.

(©NTB)

Publisert: