- Godset reddet karrièren min

<p>Ola Kamara (21) takker Strømsgodset for at han i går kunne juble over scoring, NM-tittel og status som cuphelt.</p>

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

I går kveld ble Kamara hyllet av tusener på Bragernes torg da Strømsgodset-troppen kom hjem med klubbens femte kongepokal.

Kamara er supporternes favoritt, det ble sunget mye om Oslo-gutten i kveldstimene i Drammen, og statusen ble ikke akkurat noe mindre etter 1-0-målet som ga kontroll på Follo i finalen.

Men det er ikke lenge siden spissen med det store fotballtalentet fryktet at karrièren og fremtidsdrømmene var i ferd med å gå i stykker.

— Jeg er veldig takknemlig for at Strømsgodset tok imot meg, hadde det ikke vært for dem kunne jeg fort vært 2.-divisjonsspiller i dag. Under trener Ronny Deila har jeg fått trygghet og tillit. Godset reddet karrièren min, sier Kamara til Aftenposten.

Video: - Sinnssykt deilig å score:

— Sinnsykt deilig å score mål

I skyggen

Den tidligere Frigg-spilleren var sett på som et eksepsjonelt fotballtalent og ble tidlig hentet til Stabæk.

Men der levde han i skyggen av Daniel Nannskog og Veigar Páll Gunnarsson.

Kamara fikk lite spilletid, stagnerte og var i ferd med å gi opp da Strømsgodset tok kontakt våren 2009. 21-åringen sier han er ansatt i «60 prosent stilling» og hevder han har rundt 150¿000 kroner i året for å spille i Drammen.

Kamara tjener for lite til å ha egen leilighet og bor sammen med mamma i Oslo.

Kontrakten går ut i mars 2011 og gårsdagens første målscorer håper han får en bedre kontrakt med Strømsgodset.

— Vi har snakket sammen og jeg håper å fortsette i Strømsgodset, sier han.

- Selvfølgelig blir han hos oss, han er jo supporternes yndling, forsikrer sportsdirektør Jostein Flo overfor Aftenposten, og iler til med å presisere at de må ta hensyn til klubbens økonomi i forhandlingene.

Video: Se Godset-spillerne bli hyllet:

— Vi elsker dere!

Vil beholde

Trener Ronny Deila er klar på at han vil beholde både Kamara, innleide Jo Inge Berget, Fredrik Nordkvelle og alle ungguttene.

Etter finalen skrøt Deila først og fremst av veteranene på laget.

Men han er imponert over Kamaras utvikling.

- Ola tok veldig tak etter sesongen i fjor. Han har også en bra «standing» i resten av spillergruppen. Ola har hentet nivået, syv mål i serien og ett i cupfinalen viser at han er god nok. Da er det noe med fyren, mener Deila.

— Jeg har tatt noe tak, og jeg følte meg bra før sesongen. Nå er også Marcus (Pedersen) borte, da får jeg spille der jeg er best, som spiss – ikke ving, forklarer Kamara, som i går innrømmet at han tok litt lett på fotballkarrièren for et par år siden.

All skryten og spådommene om en stor karrière gjorde noe med ham.

- Det gikk nok litt til hodet på meg.

Video: - Nå skal vi bare hente mer penger:

— Nå skal vi bare hente mer penger

Feiret med Jack

I går surret det også mange tanker oppe i hodet på den unge Oslo-gutten.

For eksempel om den forløsende scoringen med hodet etter halvtimen. Inntil da var Follo godt med i kampen og det var lite som tydet på at cupfinalen skulle bli lett for favorittene fra Buskerud.

Rett før pause økte midtstopper Glenn Andersen til 2–0. Da var finalen i realiteten avgjort.

- Helt sinnssykt å score det målet. Bare det å være ute på banen var fantastisk i dag. Men jeg synes vi kunne showet mer, det var ingen god fotballkamp fra oss, sa Kamara, som i stedet tok på seg rollen som showmaker da kampen var over.

I intervjusonen, noen få minutter etter at han hadde hilst på kong Harald, løp Kamara rundt og ropte «Gullet skal hjem til Gulskogen», samtidig som han drakk champagne fra pokalen.

— Hvordan skal du feire cuptriumfen?

- Med Jack. Det blir mye Jack Daniels.

Video: - Det er utrolig fortjent

— Det er utrolig fortjent

Publisert: