TV-reporter måtte beklage til seerne etter Havertz-ordbruk

(Manchester City – Chelsea 0–1) Tidvis utskjelte Kai Havertz avgjorde Champions League-finalen. Etterpå ga han tydelig beskjed hva han følte.

SMAKEN AV GULL: Kai Havertz kunne bite i Champions League-medaljen etter å ha vunnet.
 • Mats Arntzen, VG
Publisert Publisert

Tyskeren har hatt en tøff sesong og mange var kritiske til rekordkjøpet som kom til Chelsea for om lag 750 millioner kroner.

– Om jeg skal være ærlig så gir jeg faen i det akkurat i kveld. Vi vant «fuckings» Champions League og i kveld skal vi bare feire, svarte Havertz da reporter Des Kelly spurte om prislappen og presset det medfører.

Deretter henvendte BT Sports-reporteren seg til seerne.

– Jeg beklager for det fruktige språket, men dere forstår hvorfor. Følelsene løper løpsk, sa Kelly til det hakket mer konservative engelske publikumet.

BØTTELØFTER: Prislappen på Kai Havertz var stor, men til slutt kunne tyskeren smile.

Havertz fikk en tøff start på Chelsea-karrieren og scoret kun ett ligamål under Frank Lampards ledelse. Under Thomas Tuchels ledelse har tyskeren imidlertid fått en ny vår.

Den avgjørende 1–0-scoringen i Champions League-finalen var også hans første scoring i hans 12. kamp i turneringen.

Sammen med midtbanedynamoen N’Golo Kanté var han kampens store spiller da Chelsea tok sin andre Champions League-tittel.

– Jeg har ventet lenge og nå har jeg gjort det. Jeg vil bare takke familien og kjæresten min. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Jeg har jobbet i 15 år for det øyeblikket, sier Havertz, som ble omfavnet av kaptein César Azpilicueta.

– Han fortjener det. Det har vært en tøff sesong, men mentaliteten hans er topp. Han kommer til å bli en superstjerne, det er han allerede. Han ga oss Champions League-tittelen, men han løp i tillegg helt vanvittig. Derfor fortjener han dette, nærmest ropte spanjolen, som kom til klubben etter CL-triumfen i 2012.

GULLKLEM: Kjæresten til matchvinner Kai Havertz var til stede på Estadio da Dragão i Porto.

Havertz ble også intervjuet av Jan Åge Fjørtoft hos Viasat.

– Jeg er så takknemlig fordi de var der hele veien. I de tøffe tidene sa de at jeg var sterk nok til å takle alt dette. Det var som et skilt med 80 millioner euro i pannen min, og alle forventet noe fra meg og jeg håper jeg ga de noe tilbake med dette trofeet.

Havertz ble den første tyske spilleren til å avgjøre en europeisk storturnering siden Felix Magath gjorde det for Hamburg mot Juventus i 1983.

– Han har roen, steget og tempoet. Han kan brukes overalt i et offensivt system og er en investering i fremtiden til Chelsea. Han fikk en tøff start i Chelsea, men har virkelig spilt seg opp under Tuchel, sier fotballekspert Morten Langli i Viasats studio.

Samtlige i Bayer Leverkusen – alt fra spillere, trenere og støtteapparat – var involvert da de sikret seg det tyske kjempetalentet i en alder av ti år.

– Jeg tror han blir en av de beste offensive spillerne i verden om han ikke er det allerede.

Publisert
 1. Champions League
 2. Chelsea FC
 3. Manchester City
 4. Kai Havertz
 5. Fotball
BT anbefaler

Han ga noen velmente råd til voksne kvinner som sliter med å finne partner. Da ble det bråk.

Frode Thuen om markedsverdi:

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. – Nedbørsfronten er like utenfor Bergen

 2. Nå får alle over 45 tilbudet. Dette bør du vite om det tredje stikket.

 3. Omikronsmitte bekreftet i Sverige

 4. Trygghetsalarmen ble utløst – ansatt i hjemme­tjenesten var først på stedet

 5. Arbeid i sporet: Buss for bybane mandag kveld

 6. Se listen: – Innfører en rekke tiltak for å bremse omikron