Ny skade for Haaland – uaktuell for landskampene

Spissen Erling Braut Haaland (21) fikk en ny skade mot Ajax i midtuken og går glipp av de viktige VM-kvalifiseringskampene mot Latvia og Nederland.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

– Han var langt nede på torsdag, sa Borussia Dortmund-trener Marco Rose på en pressekonferanse i dag.

– Vi kommer til å savne Haaland noen uker, sier Rose.

Haaland sto også over de siste landskampene med en skade, men var tilbake sist helg for Dortmund med to mål i seieren mot Mainz.

Landslagslege Ola Sand opplyser til NTB fredag ettermiddag at Haaland er uaktuell for den neste landslagssamlingen. Dermed mister han både VM-kvaliken mot Latvia 13. november og Nederland 16. november med det norske landslaget.

– Jeg har snakket både med Dortmund og Erling og konklusjonen er at han er ute i neste landslagssamling, dette er en skade som krever tid på å leges. Det er minimum tre, fire uker, kanskje lenger, sier Sand.

Les også

Marerittkveld for Haaland og Dortmund: Største tap i Champions League

– Det er bare å beklage

– Det er en svekkelse. Det er udiskutabelt. «Brauten» er en av våre sterkeste kort. Det er bare å beklage. Det var dumt, sier tidligere landslagssjef Egil «Drillo» Olsen til VG.

– Forhåpentligvis kommer Alexander Sørloth i godt slag igjen til neste samling, sier «Drillo».

Viasats fotballekspert Lars Tjærnås trekk frem kontringstrusselen som nå forsvinner, og hvordan dette vil påvirke både Norge og Nederland.

– For Ståle og Norge betyr det at mye av kontringstrussel og bakromstrussel forsvinner. Da må han erstatte det med å angripe på litt andre måter, særlig når vi vinner ballen dypt, sier Tjærnås og fortsetter:

– For Nederland betyr det at van Gaal kan ta enda litt større risiko offensivt fordi nettopp den største trusselen om å bli kontret i senk er borte.

Samtidig er han klar på at selv om en skade på Haaland alltid vil være uheldig, så har i alle fall Solbakken nå tid til å tenke annerledes.

– På en måte er det hell i uhell at de vet det tidlig. Det betyr at Ståle kan tenke andre relasjoner og planer over litt tid- og forberede på det. Han er uansett flink til å ha fokus på det han får gjort noe med, så han og Norge kommer til å stille skarpe uansett, sier Tjærnås.

– Jeg kommer sterke tilbake

På pressekonferansen var Dortmund-manager Marco Rose usikker på når han får sin superspiss tilbake.

– Jeg er ikke lege. Det vil ta litt tid. Vi teller alle dagene. Han følte seg bra etter kampen mot Mainz og rapportere «ingen problemer». Han får all støtte fra klubben og laget sitt. Han vil tilbringe mesteparten av rehabiliteringen i Dortmund, sier Rose ifølge lokalavisen Ruhr Nachrichten.

Les også

Erling Braut Haaland nominert til Gullballen

Nå er det hoften, nærmere bestemt hofteleddsbøyeren, som volder Haaland problemer. Skaden skal ha kommet i stortapet mot Ajax i Champions League i midtuken.

– Nå må jeg fokusere på å bli bra igjen. Jeg kommer sterkere tilbake, skriver Haaland i en oppdatering på Instagram.

Dortmund må også klare seg uten Nico Schulz og Thomas Meunier mot Bielefeld i helgen.

Publisert: