Må bekjempe lang rekke med nederlag: – Vi må gjøre noe annerledes

ISTANBUL (VG) Norge har ikke vært i mesterskap siden 2000 og har tapt flere avgjørende kamper på veien.

PRAT: Martin Ødegaard ble sendt ut av pressekonferansen av Ståle Solbakken.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Da må vi gjøre noe annerledes, sier Martin Ødegaard på torsdagens pressekonferanse på Şükrü Saracoğlu Stadium.

Fjorårets tap mot Serbia var den foreløpig siste i rekken av tapte «skjebnekamper».

– Det er ikke godt nok det vi har levert tidligere – i hvert fall av det jeg har vært med på i viktige kamper, sier Ødegaard.

Fra tidligere husker man den tapte playoffkampen mot Ungarn.

– De beste psykologtimene er de spillerne har seg imellom. Den tilliten de har til hverandre er ganske sterk nå, det ser jeg. De er veldig trygge på hva de skal gjøre på og utenfor banen, sier Ståle Solbakken.

Mange mener at Norge må vinne fredagens kamp for å kunne gå til VM. Blir det uavgjort så er Norge nødt til å ta poeng i Nederland dersom Tyrkia vinner alle sine gjenværende kamper.

– Det vil fortsatt være håp, men det er ingen tvil om at fredagens kamp er viktig.

Kilde: sofascore.com

Norge må klare seg uten en rekke viktige spillere, blant andre spisstrioen Erling Braut Haaland, Alexander Sørloth og Joshua King.

– Vi får håpe at vi klarer å knekke den koden med å vinne en kamp. Vi har ofte tapt avgjørende kamper, men kanskje har vi snudd trenden. Vi måtte vinne borte mot Montenegro og måtte ta poeng på Nederland, sier Kjetil Rekdal.

– Jeg føler vi tok et steg sist og har hatt en veldig bra samling. Prøve å gjenskape det, gjøre det samme som sist og bygge videre på det. Ha tro på det, så er det fullt mulig å få et bra resultat, sier Ødegaard.

Les også

Tyrkias trener nektet å svare på spørsmål: – Norge vil få med seg hva jeg sier

Rekdal tror ikke nødvendigvis at Norge vinne.

– Tyrkia er svekket de også, vi må ikke glemme det. Vi må kanskje ikke vinne kampen for en potensiell annenplass. Jeg tror ikke Tyrkia går gjennom resten av kampene uten poengtap, heller. Tar vi poeng fra Tyrkia og slår Latvia og Montenegro hjemme så blir nummer to, det føler jeg meg ganske sikker på, sier Kjetil Rekdal.

Publisert: