Tromsø brøt hjemmeforbannelsen: – Føles sinnssykt fortjent

(Tromsø – Haugesund 2–0) Selvmål og strålende angrepsspill var det som skulle til for at Tromsø tok sesongens første hjemmeseier.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Etter ni strake hjemmekamper uten seier i Eliteserien, løsnet det endelig for Tromsø på det tiende forsøket.

– Det var deilig. Guttene gjorde en god fotballkamp i dag, sier Tromsø-trener Gaute Helstrup til Discovery+.

– Det føles sinnssykt fortjent. Vi har hatt noen dårlige hjemmekamper, men jeg synes vi har hatt flest gode. Nå når det kom masse folk som lager fantastisk stemning er det veldig deilig, sier TIL-kaptein Ruben Yttergård Jensen.

Tromsø tok tak i kampen fra start mot ligaens tredje svakeste bortelag, og fikk kampens første mulighet etter halvspilt første omgang. August Mikkelsen vendte praktfullt bort FKH-debutant Anders Bærtelsen, men skuddet ble reddet av Egil Selvik.

Så fikk hjemmelaget betalt da det nærmet seg en halvtime spilt. Et frispark midt på gjestenes halvdel ble løftet inn i boksen av Sakarias Opsahl. I feltet stusset Psyché ballen, før Alexander Stølås satte ballen i eget nett.

Bare fem minutter senere doblet Tromsø etter et praktangrep. Eric Kitolano spilte ballen ut til Tomas Totland, som fant pannebrasken til August Mikkelsen foran mål. Med et godt hodestøt satte han inn 2–0.

Resten av kampen var Haugesund mer med i kampen, men de klarte ikke å skape noen særlige målsjanser i jakten på en redusering.

– Bedre i andre omgang, men ikke godt nok. Det er et Tromsø-lag som er bedre enn oss, og de vinner fortjent, sier Haugesund-trener Jostein Grindhaug til Discovery+.

Dermed endte det med tomålsseier for «Gutan» og tre meget viktige poeng i bunnkampen. Med poengdeling mellom Brann og Mjøndalen, har Tromsø nå fire poeng ned til bergenserne på kvalifiseringsplass.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk