Dette er Bruun-Hanssens nye toppjobb

Den tidligere Brann-sjefen skal lede ny gigantsatsing i Bergen.

BLIR DAGLIG LEDER: Roald Bruun-Hanssen er ny daglig leder for utbyggingen av Myrdal idrettspark i Åsane. - Anlegget vil gi et bredt tilbud til topp og bredde, tror Bruun-Hanssen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

— Det er veldig spennende og fantastisk at vi får denne muligheten i Åsane, takket være Trond Mohn, sier Roald Bruun-Hanssen.

Siden 53-åringen gikk av som daglig leder i Brann etter 2014-sesongen, har Bruun-Hanssen etter hvert fungert som daglig leder for 1. divisjonsrivalen Åsane. Nå er det klart at Bruun-Hanssen skal lede det som blir en av de største anleggsutbyggingene i bergensidretten noensinne.

Det nye idrettsanlegget i Åsane, med arbeidstittelen Myrdal idrettspark, skal inneholde ny flerbrukshall, ishall, turnhall og klatrehall – i tillegg til opprusting av Åsanes hjemmebane for fotball, Myrdal gress. Totalt er byggingen beregnet til å koste 370 millioner kroner, derav 220 millioner kroner blir gitt av Trond Mohn – Bergens rikeste mann. Gaven ble offentliggjort i mars i år, og er grunnen til at Myrdal idrettspark etter planen skal stå ferdig i 2019. Og Bruun-Hanssen, som blant annet har vært toppfotballsjef, leder for Hordaland fotballkrets og altså Brann, er mannen som skal lede utbyggingen som daglig leder av selskapet Arena Nord AS. Arena Nord har Mohn som styreleder, og Bruun-Hanssen (Åsane allianseidrettslag) og Terje Valen (leder i Idrettsrådet i Bergen) som styremedlemmer.

— Vi går nå veldig spennende år i møte frem mot 2019. Det nærmeste året vil gå med til regulering og planlegging av byggearbeidet, sier Bruun-Hanssen, som både i fotballkretsen og i Brann samarbeidet tett med Mohn.

Hjemmebane for Tertnes og Nyborg?

Kjempeanlegget i Åsane skal bygges av selskapet Constructa, og man har allerede startet jobben med å hente inn innspill fra idretten om hvordan byggene bør bli seende ut. Samarbeidet med Bergen kommune beskrives også som godt, selv om det nå altså er idretten selv som leder an i byggeprosessen, etter ønske fra Mohn.

Et åpent spørsmål er om håndballaget Tertnes og volleyballaget Nyborg vil få sin hjemmebane i Myrdal idrettspark.

— Ingenting er avklart, men det vil være naturlig å tenke løsninger som gir Tertnes og Nyborg muligheten til å spille på Myrdal, som begge har geografisk tilhørighet til Åsane, sier Bruun-Hanssen.

Tertnes er ikke fornøyd med dagens situasjon i utdaterte Haukelandshallen, men er avventende til om de vil flytte klubben til Åsane.

— Det er fantastisk at vi får et så flott anlegg i Åsane, men vi må se an hva som skjer med byarena-spørsmålet og om det blir aktuelt for oss å flytte inn der. Når det er sagt, så kan Myrdal være et veldig godt alternativ for Tertnes. Det er for tidlig å konkludere rundt vår fremtidige hjemmebane nå i år, sier Marit Brox, daglig leder i Tertnes.

Nyborg ønsker sterkt å komme til en ny hjemmebane i Myrdal idrettspark. Nyborg spiller jevnlig europacup, men verken hjemmebanen Stemmemyren eller Haukelandshallen har tilstrekkelig takhøyde til å tilfredsstille internasjonale krav. Dermed må Nyborg spille europacup på dispensasjon, ettersom det ikke finnes noen volleyballbane i Bergen med 12 meters takhøyde pr. i dag.

— Vi har vært i finalen de siste årene i nordisk klubbmesterskap, men har ikke kunnet ha finaler i Bergen, litt på grunn av at vi ikke har nok takhøyde. Vi har leid Sotra Arena til neste gang, men det er jo i en annen kommune, sier Eivind A. Pettersen, pressetalsmann i Nyborg.

Han tror også en mer moderne innendørsarena kan løfte hallsporter som volleyball, håndball og basketball sin status i Bergen.

Viktig i Bergen

Dermed kan Myrdal bli et slags nav i bergensidretten fremover med Tertnes, Nyborg og et Åsane i 1. divisjon for både herrer og damer. I tillegg til breddeidrett, som er det viktigste elementet i den nye idrettsparken.

— For bydelen Åsane vil Myrdal bli et enda større og tydeligere samlingspunkt enn det det er i dag. Og for turnere, klatrere og de som driver isidrett vil dette bety mye, sier Bruun-Hanssen.

Han kommer også til å være med i Åsane Fotball fremover, og tror et nytt toppfotballanlegg vil kunne styrke klubben.

— Definitivt. Det vil bli et løft. Og det vil bli et fotballanlegg med kunstgress som mange kan bruke, sier Bruun-Hanssen.

Publisert: