«Jeg har lagt opp. Jeg er bare vikar, jeg»

Terese Pedersen la opp i mai. I dag var hun tilbake som Terese Hosking, og ekstremt viktig for å holde liv i Byåsens mesterligadrøm.

Terese Hosking (tidligere Pedersen) sto som en levende vegg da Byåsen trengte det som mest mot Tertnes. Foto: MARIUS SUNDE TVINNEREIM

svp://23853?view=adressa

BYÅSEN-TERTNES 21-20

NIDARØHALLEN (adressa.no): For keeperen som giftet seg i sommer var høyt og lavt nær sagt gjennom hele kampen, og sto som en levende vegg – spesielt før hvilen i semifinalen i mesterligakvalifiseringen mot Tertnes lørdag.

Mens det kladdet fremover på banen tok målvakten seg av det meste bakover på banen – drøye tre måneder etter at hun ga seg som håndballspiller.

— Jeg har lagt opp. Jeg er bare vikar, jeg, svarer Hosking på spørsmålet om hun ikke egentlig har lagt opp.

Gossé nær mål

Det vikariatet kan altså Byåsen prise seg lykkelig for i dag.

— Terese er på nett fra start til slutt. I dag hadde vi god hjelp av det, sier målvaktstrener Annette Skottvoll til adressa.no.

I aller siste sekund - da Linn Gossé sendte av gårde et skudd - ble Hosking den store helten. Hun var kattemykt nede ved stolperoten og fikk avverget en utligning som ville sendt lagene ut i ekstraomganger.

— Jeg tenkte at den der kan kanskje gå inn. Men Terese har lange bein, sier Gossé om den siste muligheten.

— Det var bra Terese fulgte med, for det gjorde ikke de andre. Gudskjelov, utbryter Skottvoll.

Ikke imponert

Men Hosking selv ville ikke si så mye om superkampen som holdt liv i Byåsens drøm om mesterligaspill denne sesongen.

— Det spiller ikke så stor rolle hvor mange baller jeg reddet. Vi vant, og det er det viktigste, poengterer hun – tydelig på at Byåsen slett ikke imponerte grenseløst mot Tertnes.

— Jeg synes vi er dårlige. Vi er ikke der vi skal være, men vi kjemper og jeg synes vi vinner på vilje. Det må til det også, sier hun.

Tyske Leipzig slo Minsk 29-24 i den andre semifinalen lørdag. Det betyr at Byåsen møter tyskerne i morgendagens finale om en plass i Mesterligaen. Minsk møter Tertnes i bronsefinalen søndag.

svp://23853?view=adressa