Nå kommer fotballens store profil hjem til Norge

Ada Hegerberg, Europas beste fotballspiller og hennes lag, blir å se i aksjon i Norge i høst.

Publisert Publisert

Lyons Ada Hegerberg, her under prisutdelingen sammen med Cristiano Ronaldo forrige uke, trakk Avaldsnes i Champions League. Foto: ERIC GAILLARD

  • Mette.bugge@aftenposten.no
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Ikke bare skal Hegerberg spille med landslaget, men også i mesterligakamp med klubblaget mot Avaldsnes.

For det var hennes lag Lyon som rogalendingene trakk i mesterligaen i sveitsiske Nyon torsdag. Ikke noe kunne vært verre for Avaldsnes.

— Det var kjedelig både for Avaldsnes og oss, sier hovedtrener Monica Knudsen i LSK Kvinner. Hun var til stede i Det europeiske hovedkvarteret for fotball, da trekningen fant sted torsdag, og der lillestrømlingene fikk Paris St. Germain som motstander.

De første kampene i 16-delsfinalen skal finne sted 5. eller 6. oktober, med retur 12. — og 13. oktober.

For Avaldsnes ble oppgaven spesielt stor. Lyon har vunnet alt som er verdt å vinne, og nettopp Ada Hegerberg har vært lagets toppscorer. Sånn sett er det gjevt å få henne på besøk til Karmøy, men samtidig en tøff utfordring.

— Før trekningen sa jeg at jeg enten ønsket det dårligste eller det beste laget, sier Elise Thorsnes i Avaldsnes. Hun synes det er topp at Lyon kommer på besøk.

— Ikke bare på grunn av Ada, men hele laget. Det er så mange stjerner der. Uansett er dette stort for oss. Dette er det største du kan oppleve med klubblaget, sier spilleren som har vært i Champions League to ganger med Røa, og én med Stabæk.

Har for dårlig seeding

— Begge lag hadde nok ønsket seg lettere motstand, sier Monica Knudsen, som forteller at det handler om seeding.

— Vi har ikke nok poeng til å komme høyere opp på rangstigen. Lyon på sin side sitter veldig godt plassert som vinner av Mesterligaen siste sesong. Laget som også vant den franske serien, har store ambisjoner om å gjenta bedriften.

-Vi vet at Paris Saint-Germain er litt svekket sammenlignet med i fjor, men hvor mye det betyr er vanskelig å si, kommenterer LSK kvinners hovedtrener.

Hun snakker om det franske laget som spilte seg helt fram til mesterligafinale i 2014/15-sesongen.

Norge har flere spillere som er involvert i Mesterligaen. I tyske Bayern München spiller Nora Holstad Berge. Motstander ble skotske Hibernian. Caroline Graham Hansen er på laget til tyske Wolfsburg. Der ble engelske Chelsea motstander.

Ikke seedet

— Vi har hjemmekamp først, opplyser Knudsen, og årsaken til det har også med seedingen å gjøre. De norske lagene er på det laveste nivået.

Lillestrøm-treneren rakk å ha møte med motstanderen, for å snakke litt om baneforhold, og hvordan man legger opp dette løpet. Men først er det mange kamper som skal spilles på hjemlig grunn. Både LSK Kvinner og Avaldsnes har seriekamper i helgen.

Slik spilles 16-delsfinalene:

LSK Kvinner – Paris Saint-Germain (Frankrike, Avaldsnes – Lyon (Frankrike), Sturm Graz (Østerrike) – FC Zürich (Sveits), Breidablikk (Island) – Rosengård (Sverige), Eskilstuna (Sverige) – Glasgow City (Skottland), Sarajevo (Bosnia) – Rossiyanka (Russland), Chelsea (England) – Wolfsburg (Tyskland), Twente (Nederland) – Sparta Praha (Tsjekkia), Apollon (Kypros) – Slavia Praha (Tsjekkia), Athletic Bilbao (Spania) – Fortuna Hjørring (Danmark), FC Minsk (Hviterussland) – Barcelona (Spania), Manchester City (England) – Zvezda-2005 (Russland), BIIK Kazygurt (Kasakhstan) – Verona (Italia), Hibernian (Skottland) – Bayern München (Tyskland), St. Pölten (Østerrike) – Brøndby (Danmark), Medyk Konin (Polen) – Brescia (Italia).

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Mann skal ha voldtatt barnevaktene (14)

Han erkjenner ikke straffskyld.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Bensin og diesel kan bli forbudt i Bergen

  2. Mann (29) omkom

  3. Dette betyr bybudsjettet for din økonomi

  4. Taparen i årets budsjett: byrådet

  5. – Er man venn av Bryggen, bør man ønske seg Bybanen dit

  6. 13 nye smittede i Bergen