Ingen handler mer enn Nest-Sotra

Nesten et halvt lag har allerede ankommet Ågotnes. Flere vil det bli.

NYKOMMERE: Mads Nielsen (nr. 16) og John Olav Norheim er to av fem nykommere hos Nest-Sotra denne sommeren.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

En kan i alle fall ikke beskylde Nest-Sotra for ikke å ta grep i en vanskelig situasjon. Etter en forferdelig vårsesong, hvor laget bunnet 1. divisjon, har de nemlig tatt en skikkelig vårrengjøring i troppen.

Hele fem nye spillere er allerede blitt hentet inn i sommervinduet. Det er flere enn noe annet lag i 1. divisjon skaffet seg så langt.

— Det er en naturlig konsekvens av at vi lå sist på tabellen. Vi hadde sluppet inn mange mål og hadde et tydelig behov for fornyelse bakover i banen. Der føler jeg vi er forsterket nå, sier daglig leder Michael Flyvholm.

Defensive forsterkninger

Og det er først og fremst i de bakre rekker de er forsterket. Mads Nielsen (fra Brøndby), John Olav Norheim (fra Start) og Mats Walberg (fra Bærum) er alle midtstoppere, mens Aron Heiddal (fra Stjarnan) er en midtbanespiller med flest defensive fibre i kroppen.

I tillegg har de hentet keeper Henrik Reite Hansen fra Fløy.

FORHANDLER: Michael Flyvholm har vært en travel mann i sommer. Fortsatt er han ikke ferdig med å forsterke Nest-Sotra.

— Det har vært en ambisiøs prosess, som vi har brukt mye tid på. Det har vært mange telefoner og lange lister med navn, men jeg er veldig stolt av det vi har fått til så langt, sier Flyvholm.Nest-Sotra har også meldt kantspilleren George White klar for klubben, men det er fortsatt usikkert hvorvidt den avtalen går i helt boks – da han er blitt satt ut av spill med en langtidsskade.

- Har dere råd til dette, Flyvholm?

— Alt er innenfor budsjettet vi satte før sesongen. Vi har også kvittet oss med fem spillere, i tillegg til at overgangene stort sett er låneavtaler eller korttidskontrakter, sier dansken, som lover enda flere signeringer før vinduet stenger.

- Trengte forandring

— Jeg forventer at det fortsatt vil komme to-tre spillere til.

- Da har jo dere nesten hentet et helt nytt lag ...

— Det kan du si, men vi har samtidig latt mange gå. Om man ser på laget som spilte mot Follo sist, så var jo stammen i laget den samme som har spilt hele sesongen, sier Flyvholm.

Trener Ruben Hetlevik mener omveltningene har vært helt nødvendige.

— Vi har hatt stort sett den samme elleveren i rundt to-tre år, så vi trengte å få konkurranse på alle plassene. Det bedrer utviklingen til både spillere og trenere, sier Hetlevik, og fortsetter:

— Man trenger bare å se på tabellen for å forstå at vi trengte å forsterke oss. Spesielt var det nødvendig å tilpasse fysikken, sier han.

Tror på fornyet kontrakt

Spillerne som har kommet inn er alle høyreiste menn, som har duellspillet blant sine styrker.

- Hvorfor gjorde dere ikke disse grepene før sesongen?

— Vi kan ikke være etterpåkloke. Vi må være så ærlige å si at vi trodde stallen var god nok i vinter. I tillegg brukte vi mest tid på å profesjonalisere det vi allerede hadde. Det vi trengte nå var å forsterke, sier Flyvholm.

Foreløpig har storhandelen gitt resultater. Nest har tatt fire poeng på to kamper etter ferien, og har sluppet inn null mål.

— Jeg har stor tro på at vi holder oss. Vi er inne i en god trend som jeg tror vi fortsette. Det er høy intensitet og mange smil på trening om dagen, sier Flyvholm.

Hetlevik er mer avmålt.

— Vi føler at muligheten for å berge plassen absolutt er til stede, men vi mangler fortsatt mange poeng. De nye spillerne vil ikke gi oss dem alene, fortsatt må vi jobbe knallhardt på treningsfeltet, sier klubbveteranen.

Publisert: