- I dueller er jeg helt rå. Ikke mange kan måle seg der.

Se hvem Fredrik Pallesen Knudsen gir æren for sin ekstreme hodestyrke.

Rikard Norling ser på Fredrik Pallesen Knudsen som en kommende storspiller. Her fra cupkampen mot Os.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Bryne satte Brann under et ekstremt press søndag kveld, men likevel fikk Brann årets første borteseier i serien.

Ballen ble pumpet inn i Branns sekstenmeter til stadighet, men alt ble avverget. Flaks og en kanongod Kenneth Udjus spilte en viktig rolle for at det skulle slå til, men Fredrik Pallesen Knudsen var like viktig. 18-åringen var som Goliat i Branns forsvarsmur på Jæren – sett bort fra at han ikke falt for fienden til slutt.

— Det var en ren krig utpå der. Det var utrolig mange dueller. Men i dueller er jeg helt rå. Det er ikke mange som kan måle seg der. Jeg tror det var derfor Rikard (Norling) valgte meg, sier Fredrik Pallesen Knudsen.

Den 192 centimeter høye 18-åringen headet ut så godt som alt Bryne hadde å by på, og bidro til at Brann sikret seg sesongens første borteseier – takket være en scoring i første omgang av Alejandro Castro. Knudsen har følgende forklaring på hvorfor han er konge i luften.

— Det har med gener å gjøre. Min mor er veldig god på hodet. Det er der jeg har arvet det fra. Min bror er også rå på hodet, sier Knudsen, som er sønn av tidligere Djerv-spiller Lise Pallesen.

— Men min far har også spilt høyt oppe, og er god i luften han også. Jeg skal gi ham det, legger Knudsen til med et smil.

Les også

Sjansesløseri fra Bryne da Brann vant: - Vi hadde flaks

Derfor har Norling klokkertro

Brann-trener Rikard Norling ga Knudsen sin debut i kvalifiseringen mot Mjøndalen i fjor. Svensken er sikker på at Knudsen kan bli solgt til enda større klubber i fremtiden.

— Fredrik bør nevnes etter denne kampen. Han gjorde en absolutt topp innsats, innleder Norling med.

- Er du overrasket over at han spilte så godt?

— Nei. Han er en kommende storspiller, er Norlings korte, men megetsigende analyse.

- Hva gjør deg så sikker på det?

— Han har en utrolig bra psyke. En riktig vinnerskalle, samtidig som han er ydmyk og er målbevisst. I tillegg er han en utrolig sterk duellspiller. Han kommer til å nå langt. Han har alt, sier Norling.

Knudsen signerte en treårskontrakt med Brann i fjor høst, like før møtet med Mjøndalen, som ble hans Brann-debut. Han kom til Brann som guttespiller fra Djerv.

- Det var litt risky

Knudsen er for ung til å huske Claus Lundekvam som Brann-spiller, men kampen mot Bryne gjorde at linjen i Brann-forsvaret kunne trekkes tilbake til midtstopperkjempen fra Austevoll.

Knudsen besitter noe av den samme roen, noe som kan gli over i nonchalanse, i alle fall var det slik ved et par anledninger mot Bryne.

— Det var kanskje litt risky, men man må tørre slikt også, sier Knudsen om da han to ganger driblet av Bryne-angripere som siste mann.

— Jeg er en ballspiller også. Det er ikke bare dueller med meg, sier Knudsen. Hans store idol er Steven Gerrard, men sammenligningen med Lundekvam har han hørt før.

Branns første borteseier var en enorm opptur for laget søndag kveld. Knudsen tror seieren kan bety mye for sesongen som kommer.

— Det er veldig viktig å finne på slike dager som dette. Det er resultater som dette som gjenkjenner opprykkslag. Vinnerlag.

Knudsen kom ut av garderoben 10 minutter etter kampslutt med sting i leppen.

— Jeg fikk en albue, og måtte sy. Jeg har nettopp gjort det, sier duellspilleren Knudsen. Uten å tenke noe mer over det.

Publisert: