Leciejewski: - Rikard likte meg ikke

Piotr Leciejewski (30) mener han har vært kampklar i flere uker, og kritiserer Rikard Norling for å ha holdt ham ute av laget. Mot Follo slo han tilbake.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

"Verdens beste keeper"-ropene var tilbake igjen på Brann Stadion i seieren over Follo. At Piotr Leciejewski er verdens beste, er nok en liten overdrivelse. Men at han er en viktig spiller for Brann, ble tydeligere og tydeligere etter hvert som kampen utviklet seg.

Polakken sto for flere matchvinnende redninger og var Branns beste spiller. Han var tilbake slik Brann-supporterne har vært vant med å se ham.

— Det var deilig å være tilbake. Det var deilig å kjenne atmosfæren igjen, sier Leciejewski.

GOD: Piotr Leciejewski gliste godt etter kampen mot Follo.

— Rikard likte meg ikkeKampen mot Follo var hans første for sesongen. I uken før første serierunde pådro han seg en skade i leggen, som har holdt ham på sidelinjen siden.

Men skaden har ikke vært den eneste grunnen til at han ikke har spilt. Ifølge ham selv har han vært helt frisk i flere uker, og hovedårsaken til at han ikke har stått i mål har vært Rikard Norling.

— Dette året har vært hardt for meg. Rikard likte meg ikke, han brukte meg ikke, sier Leciejewski.

- Har skaden holdt deg tilbake?

— De siste tre ukene har jeg vært i form til å spille. Jeg var egentlig bare skadet i seks uker. Jeg forsto ikke hvorfor jeg var på benken i forrige kamp, for jeg følte at jeg hadde vært god på trening. Men treneren hadde gjort sitt valg, sier polakken, og legger til:

— Rikard visste ikke hvordan han skulle bruke meg, slik som Rune Skarsfjord gjorde. Men alle er forskjellig, og det respekterer jeg.

Vraket Udjus etter tabbene

I Lars Arne Nilsens første laguttak nøt Leciejewski igjen tillit. Vintersigneringen Kenneth Udjus og Alex Horwath, som begge har voktet Branns mål i sesonginnledningen, ble henvist til henholdsvis benken og tribunen.

Det valget forklarer den nye treneren slik:

— Jeg har ikke sett keeperne så mye. Horwath har jeg ikke sett i det hele tatt og Udjus har gjort noen blemmer i det siste, så da ble det Piotr. Det gikk jo greit.

- Greit?

— Han var strålende, han. Han er en veldig god keeper, sier Nilsen.

Uttaket kom ikke som en overraskelse på Leciejewski selv. I hans hode er han jo alltid førstevalg.

— Selv da jeg var et tredjevalg, var jeg nummer én i mitt hode. Hvis jeg er i toppform, så vet jeg ikke om mange keepere som er bedre enn meg, sier han med sedvanlig selvsikkerhet.

- Jeg vet hva jeg er verdt

Follo var farlig frempå ved flere anledninger før Branns ledermål, men Leciejewski viste frem sine gode egenskaper i en-mot-en-situasjoner da det gjaldt som mest. Han var, som Nilsen selv sa, rett og slett strålende.

— Føles det som en revansje?

— Nei, nei. Jeg spiller for Brann og har ikke et problem med å måtte sitte på benken, men jeg vet hva jeg er verdt. Det viktigste for meg er at jeg kunne hjelpe laget. Vi har fått en ny trener og jeg ville vise at Leciejewski fortsatt er å regne med, sier han.

På tampen var han sjanseløs da Follo reduserte, men på overtid mistet han ballen i eget nett etter en duell med Follos Robin Rasch. Follo-spillerne jublet, men dommeren annullerte målet for angrep på keeper. Korrekt, ifølge Leciejewski selv.

— Det var et frispark. Han kom i fart og brukte kroppen mot meg, sier han og viser frem to bandasjerte fingre.

— Han ga meg et problem. Jeg skadet fingrene mine. Forhåpentlig er det ikke noe alvorlig.

Publisert: