Slik reagerer Ødegaards Brann-kompiser på overgangen

— Han har fortjent det!

Publisert Publisert

Martin Ødegaard ble presentert som Real spiller torsdag. Emilio Butragueño fra Real Madrid sammen med ham. Foto: NTB scanpix

iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Det skal godt gjøres ikke å ha fått med seg Martin Ødegaards overgang fra Strømsgodset til Real Madrid. NRK satte sitt ordinære sendeprogram til side for å sende pressekonferansen der 16-åringen ble presentert. Nett— og papiravisene har vært proppet med Ødegaard-stoff. Fotballgutter og -jenter rundt om i Norge har sittet fjetret og fulgt med idolet på starten av et nytt og nesten ufattelig stort eventyr.

I Bergen og Brann finnes et par gutter som selv er svært flinke med ballen i beina. De kjenner Ødegaard gjennom kamper og treninger med og mot ham. Og de gleder seg over at østlandstalentet nå er eiendommen til verdens største klubb.

— Det er kult. Martin har fortjent det, sier spissen Håkon Lorentzen (17).

Les også

Ancelotti: - Vi har en klar plan for Ødegaard

— Snakker med ham jevnlig

Han har vært kompis med Ødegaard i flere år.

— Jeg kjenner ham og snakker med ham jevnlig. Jeg har vært på landslagssamlinger med ham og truffet ham når Brann har møtt Godset. Så vi holder kontakten, sier Lorentzen.

Han ble tidenes yngste Brann-målscorer i eliteserien i 2013. I fjor scoret han to seriemål. Imponerende nok, men langt fra like iøynefallende prestasjoner som dem Ødegaard sto for.

- Er du overrasket over klubbvalget hans?

— Nei. Når verdens største klubb kom på banen, er det forståelig at han sa ja. Hadde jeg vært i den situasjonen, hadde nok jeg også blitt fristet. Det er kult å trene med "Ronaldo og de" hver dag.

Håkon Lorentzen (til v.) og Emil Hansson kjenner Martin Ødegaard godt. De er ikke overrasket over klubbvalget. Foto: Ørjan Deisz

Lorentzen er altså ett år eldre enn Ødegaard. Emil Hansson (16) er like gammel, født i 1998.— For meg er overgangen hans inspirerende. Selvfølgelig, sier Hansson. Også han har fulgt Ødegaard over tid.

— Vi var med hverandre på Statoil-akademiet for et par år siden.

- Var Ødegaard den beste da også?

— Det var mange gode da, og han var blant dem. Men du så at han hadde touchen og finterepertoaret, sier Hansson.

Les også

Ødegaard har lært verden noe Jo Nesbø, Solskjær og Bjørgen aldri har greid

Yoga og Real Madrid

Lorentzen sier han hele tiden har hatt tro på Ødegaard.

— Så lenge jeg har kjent ham, har han hatt voldsomt potensial og holdt høyt nivå på tingene han er god på. Så jeg synes ikke det er overraskende at han har kommet dit han er.

En annen i den lange køen av Ødegaard-gratulanter, er Brann-stopper Jonas Grønner. Han er kaptein på Norges U21-landslag og var leder for Ødegaard i sistnevntes U21-debut i fjor.

— For fem måneder siden var jeg kaptein da Martin Ødegaard herjet mot Portugal. I dag har jeg vært på yoga og han signert for Real Madrid. Lykke til, skrev Grønner på twitter torsdag.

Publisert