Europa-eventyret over for Brann-juniorene

Juniortreneren vil endre treningene etter stortap mot Anderlecht.

UTSLÅTT. Brann-juniorene ble minst et nummer for små på bortebane mot Anderlecht. De røde tapte til slutt 6–1 sammenlagt.
  • Lars Eivind Måseide
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Branns juniorlag imponerte i forrige oppgjør mot den belgiske talentfabrikken – etter 1–1 på Brann Stadion. Men det ble bom stopp da lagene møttes igjen i Belgia.

Til slutt endte returoppgjøret hele 5–0.

Les også

Ta en kikk på BTs nye Brann-dagbok

Utslått av turneringen

Juniortrener Kjetil Lone mener Branns unge lovende ikke leverte sin beste kamp, men legger ikke skjul på at den belgiske storklubben spiller på et høyere nivå.

— De undervurderte oss nok litt sist og tok oss mer på alvor nå. I trygge omgivelser på hjemmebane så har de litt mer tempo enn oss. De har en del spillere som ligger litt lengre frem enn våre, erkjenner Lone.

Brann startet greit mot laget som tok seg hele veien til semifinalen i fjorårets utgave av Uefa Youth League – også kjent som ungdommens Champions League.

Men etter halvtimen kom Anderlechts første scoring. Da måtte bortelaget ha et minst et mål for å avansere i turneringen.

Like før pause satte de lilla og hvite sin andre scoring. Utover i andreomgangen ble klasseforskjellen tydeligere i Branns disfavør.

Les også

Skaanes tok treningsfri for første gang på flere måneder

— Unødvendig

Treneren er likevel skuffet over lagets prestasjoner.

— Vi kommer ikke opp på samme nivå som vi var på i hjemmekampen, og det er unødvendig at det blir så mye til slutt. Spillerne er også skuffet over at vi ikke klarer å levere en bedre prestasjon, sier han.

Det betyr ikke at Europa-eventyret ikke kan bidra positivt for Brann. Når laget returnerer til Bergen, blir det endringer i treningsopplegget for juniorene.

— Vi har fått referanser på hva som må til på et høyt Europeisk nivå, og det er klart at vi må jobbe med å ha en høyere intensitet på treningene når vi kommer hjem. I den hjemlige serien spilles det en mye enklere type fotball og vi blir ikke utfordret i serien på den samme måte som vi gjør her, sier Lone.

Publisert: