Iskald Barmen reddet Brann

Brann holdt på å skli på et bananskall mot Bryne.

svp://101697?view=bt
  • Magnus Wikan
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

BRANN — BRYNE 2-1

BRANN STADION (bt.no): Hva som gikk gjennom hodet til Kristoffer Barmen idet han la ballen fra seg på krittmerket, skulle en gjerne likt å vite. For fra tribuneplass så det ut til å være absolutt ingenting.

En bom ville gitt Kristiansund en liten luke ned til Brann i kampen om andreplassen. En bom kunne blitt helt avgjørende for om Brann spiller i eliteserien neste år eller ikke.

JUBEL: Kristoffer Barmen scoret på straffe mot Bryne og blir bejublet av Sivert Heltne Nilsen og Azar Karadas. Foto: Astrid M. Nordhaug, Digitalsport

Men Barmen lot seg ikke påvirke av situasjonen. Han tok noen rolige klyv frem mot ballen, lot keeper velge side og plasserte ballen lekkert forbi Anders Kristiansen i Brynes mål.Barmens straffescoring i det 87. minuttet reddet Brann fra å gå på et poengtap mot jærbuene.

Kampen endte 2-1.

Les også

Slik så Doddo Brann-Bryne

Tidlig Brann-ledelse

Brann skulle ikke bruke lang tid på å markere seg på hjemmebane. Allerede i det åttende spilleminuttet slo Amin Nouri en lekker stikker til Steffen Lie Skålevik, som sikkert satte inn sin andre scoring for Brann etter overgangen i sommer.

Steffen Lie Skålevik setter inn 1-0. Foto: Tor Høvik

Rødtrøyene lot seg inspirere av scoringen, og fortsatte å stresse et Bryne-lag ute av form. Kun minutter etter scoringen fikk Fredrik Haugen en stor sjanse til å doble ledelsen, men Bryne-keeper Anders Kristiansen fikk fingertuppene på ballen etter å ha vært i full strekk.Haugen skulle vise seg å være vel så farlig i rollen som tilrettelegger. Etter 25 minutter skrudde han et frispark rett på skoen til Bismar Acosta, som ikke klarte å plassere ballen mellom stengene.

BALLSPARK-VIDEO: Reaksjoner etter kampen

Barmen: — Vi vil være ubeseiret også etter Kristiansund

Lars Arne Nilsen: - Arrogant. Deilig

Steffen Lie Skålevik: - Vi kollapser fullstendig i første omgang

Sivert Heltne Nilsen: - Hater å få de gule kortene

Erik Huseklepp:- Da hadde vi gjerne gått opp i 2-0

17-åring utliknet

Men da Brann ikke klarte å sette sjansene sine, trengte bare Bryne én sjanse på å vise hvordan det skulle gjøres. Etter å ha presset Brann tilbake i flere minutter, prikket Oddbjørn Skartun et innlegg på pannebrasken til Magnus Grødem. 17-åringen fikk stå helt alene og nikket Bryne tilbake i kampen.

Gjestene fra Jæren fortsatte å stresse Brann i minuttene før pause. Etter mye rot i Brann-forsvaret skulle Vegar Landro få en kjempesjanse til å doble ledelsen like etter scoringen, men sotrastrilens avslutning endte på øvre del av Frydenbø-tribunen.

Dermed sto det 1-1 til pause.

Rotete etter pause

Åpningen av den andre omgangen var langt mer nervøs enn den forrige. Mye pasningsslurv tok rytmen ut av kampen, og spillet bølget frem og tilbake uten at de helt store sjansene ble skapt.

Først etter 66 minutter skapte brann omgangens første mulighet, da Haugens skudd fra 16 meter ble reddet av Kristiansen. Like etter skulle Brann spille seg til omgangens andre, men heller ikke Skålevik klarte å overliste jærbuenes sisteskanse.

Kristiansen var som en vegg bakerst for Bryne nå. Like etter Skåleviks forsøk skulle keeperen nemlig igjen hindre en scoring. Innbytter Kristoffer Barmen fikk omgangens største sjanse til nå, da han ble spilt alene med keeper. Men igjen gjorde Kristiansen seg stor og fikk en nødvendig kroppsdel på avslutningen.

ISKALD: Kristoffer Barmen redder Brann med 2-1 på straffe like før slutt. Foto: Astrid M. Nordhaug, Digitalsport

Men Barmen skulle få sin revansje. For med få minutter igjen på kampuret ble Azar Karadas revet ned av en Bryne-forsvarer, og dommer Tommy Berntsen pekte på straffemerket. Frem gikk Kristoffer Barmen, som tilsynelatende upåvirket plasserte ballen lekkert i mål etter å ha fintet ut keeper.Straffescoringen reddet Brann, som fortsatt har like mange poeng som Kristiansund i opprykkskampen.

svp://101697?view=bt
Publisert
  1. Fotball 1. div
  2. SK Brann
  3. Bryne FK
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Kommunen venter på vurdering fra FHI. Flere tiltak diskutert.

Byrådet har diskutert tiltak med Folkehelseinstituttet.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Koronasmittet kjørte kollektivt og drosje gjennom 20 kommuner

  2. Hun er kalt Norges ondeste politiker: – Det finnes ikke lenger noe bunnivå, sier Sylvi Listhaug.

  3. – Jeg er ikke like bekymret som før

  4. Hun var i et forhold med mannen som er tatt for dobbeltdrap. – De fem beste årene i mitt liv.

  5. Trafikkulykke på Askøy: – Mye tyder på høy fart

  6. Bil traff stein i Fjærlands­tunnelen . – Var én meter stor.