«Ingen grunn til å savne denne bitende, filmende, rasistiske juksepaven»

Slik tar britiske aviser farvel med Luis Suárez (27).

Slik sier Daily Mail adjø til Luis Suárez. Her er jubler 27-åringen etter en scoring i Liverpool-drakten. Ap/Faksimile

I går ble Uruguay-stjernenoffisielt klar for Barcelona. En overgang som trolig har en verdi på rundt 75 millioner britiske pund — cirka 800 millioner kroner.

I løpet av sin tid i Liverpool har spissen havnet i medienes søkelys flere ganger. De britiske tabloidavisene har vært nådeløse, og lørdag fikk britiske medier anledning til å si farvel.

The Sun (t.v) godter seg i det etter hvert så vanlige ordspillet «Thank chew» (i stedet for thank you), mens Daily Express (t.h) skriver «Slutten på saken». Faksimile

— Godt å bli kvitt deg!Daily Mail er tydelig på at de ikke kommer til å savne 27-åringen som bøttet inn med mål i Premier League denne sesongen.

Kommentaren, som står på førstesiden av sportsdelen av avisen, starter med tittelen «Good riddance» - noe best oversettes til «godt å bli kvitt deg!».

— Det er ingen grunn til å savne denne bitende, filmende, rasistiske juksepaven, heter det i kommentaren.

— Noen Liverpool-fans vil sørge over tapet av ham, men majoriteten av fotballelskere vil si «godt å bli kvitt deg!». I løpet av sine år har Suárez etterlatt seg en haug med offer med hans filming, uanstendige handlinger og rasistiske utspill.

«Slutten på saken»

Avisen henviser til følgende skandaleepisoder:

  • 20. november 2010 bet Luis Suárez PSV-spiller Otman Bakkal som Ajax-spiller.
  • 21. april 2013 skjedde det igjen. Da ble Chelseas Branislav Ivanovic bitt i en 2-2 kamp i Premier League på Anfield.
  • 15. oktober 2011 ble han anklaget for rasistiske utsagn i retning Manchester Uniteds Patrice Evra og fikk senere en kraftig bot og åtte kampers karantene.
  • Og 24. juni i år bet han som kjent Italias Giorgio Chiellini i skulderen. Straffen? Fire måneder utestengelse fra all fotball, 700.000 kroner i bot og ni kampers karantane på landslaget.

BET: Giorgio Chiellini raste etter at Luis Suarez bet ham i skulderen. Senere har han gått ut og sagt at straffen fra FIFA er for streng. Ap/Reuters

Mens de mer respekterte engelske avisene som The Guardian, Independent og The Times bruker spalteplass på forhåndssaker til søndagens VM-finale, godter tabloidene seg i Suárez-saken.«Thank Chew and Goodbye» skriver The Sun på sin forside, mens Daily Express betegner det hele som «Slutten på saken».

— Suárez' skilsmisse med engelsk fotball ble i går fullført etter at Liverpool godtok en overgang verdt 75 millioner pund, skriver Daily Express.

Luis Suárez selv betegnet i går overgangen til Barcelona som en livslang drøm og ambisjon.

— Det er med tungt hjerte at jeg forlater Liverpool for et nytt liv, med nye utfordringer, i Spania. Både jeg og min familie har blitt forelsket i klubben og byen, sa Suárez.

— Jeg håper at dere alle kan forstå hvorfor jeg tok denne beslutningen. Denne klubben gjorde alt de kunne for å få meg til å bli, men å spille og leve i Spania, der min kones familie bor, er en livslang drøm og ambisjon. Jeg tror timingen er riktig nå.