Haugen ble lovet nytt kontraktstilbud i februar - det har aldri kommet

— Vi har valgt å se an utviklingen litt, sier sportssjefen.

Lovet tilbud: I februar lovet Brann å tilby Fredrik Haugen ny kontrakt. Tilbudet kom aldri, og nå forhandler Brann om å selge spilleren til Aalesund. Foto: Håvard Bjelland
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

"Vi ønsker å tenke langsiktig og sikre oss bergensere i A-stallen i mange år fremover", sa sportssjef Rune Soltvedt til Bergensavisen 22. februar i år. Da la han frem at han hadde signalisert overfor Andreas Vindheim, Kasper Skaanes og Fredrik Haugen at Brann ønsket å forlenge deres kontrakter.

Skaanes' avtale er forlenget. Vindheim er solgt til Malmö, mens Fredrik Haugen aldri fikk noe tilbud fra Branns side. Nå ønsker Aalesund å kjøpe midtbanespilleren, og Brann er i forhandlinger med sunnmøringene om å selge den 23 år gamle bergenseren.

— Det er riktig at Haugen ikke fikk noe tilbud om forlengelse av oss. Vi fikk ikke gjort det før sesongen, og det ble hektisk da kampene startet. Siden har vi valgt å se an utviklingen litt, forklarer Soltvedt.

Han legger til at han ikke mener Haugen har spilt fallitt i årets sesong.

— Fredrik har jo ikke gjort det dårlig, men laget har ikke prestert optimalt. Vi har valgt å se an utviklingen på sesongen litt, og vår økonomiske situasjon er heller ikke den beste, sier Soltvedt.

Les også

Brann-talent mister trolig resten av sesongen

Demir ikke tilbudt noe

Haugen har spilt fast for Brann også denne sesongen. Han har startet ti av Branns 14 kamper. Spillerens kontrakt utløper til sommeren neste år, og BT er kjent med at Brann krever rundt halvannen million kroner for å selge spilleren de er usikre på om de ønsker å tilby ny avtale.

— Forstår du hvis Haugen er skuffet over at dere aldri kom med noe kontraktstilbud til ham?

— Ja. Men så vet ikke han heller hvordan et slikt tilbud ville sett ut. Og vi har holdt jevn kontakt med agenten hans hvor vi har informert om situasjonen, sier Soltvedt.

Haugen er ikke den eneste spilleren i Branns førsteellever som ikke har mottatt signaler fra klubben om fremtiden i Bergen. Erdin Demir har startet tolv av kampene, og har ennå ikke blitt byttet ut. Svensken kostet tre millioner kroner da Brann hentet ham i 2012. Han står nå fritt til å forhandle med andre klubber rundt fremtiden sin. Etter det BT erfarer, var Demir før sesongen tett på en overgang til en norsk eliteserieklubb.

Les også

Tjærnås har kartlagt flere aktuelle Brann-spillere

— Som de vil

Også Øystein Øvretveit, Azar Karadas og Erlend Hanstveit har avtaler som utløper etter sesongen, uten at Brann har gått i forhandlinger. Soltvedt sier Brann ser an fremtiden også her.

— Det kan gi oss dårligere kort på hånden eller det kan gi oss bedre kort. Med den økonomiske situasjonen vår, har vi ikke så mange andre muligheter enn å vente.

- Betyr det at disse spillerne ikke kan vente seg en avklaring i løpet av nær fremtid?

— Jeg tror de også har sett hvordan dette har vært for oss i år, at vi må vente litt før vi ser lenger frem.

Fredrik Haugen ønsker verken å snakke om interessen fra Aalesund eller om kontraktstilbudet fra Brann som aldri kom.

— Jeg vil ikke kommentere så mye rundt dette. Brann gjør som de vil. Vi på banen må konsentrere oss om å spille fotball. Foreløpig er det slik at jeg har kontrakt her i ett år til, sier han.

Publisert: