Larvik rundspilte Vipers: - Konsentrasjon er forskjellen

Vipers åpnet bra mot Larvik, men spenningen varte ikke lenge.

Publisert Publisert

Nora Mørk viste sine kunster i Aquarama. Foto: Herman Folvik

  • Herman Folvik
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Vipers-Larvik 19-34

— Etter hvert er det ikke noe syn for noen. I perioder gjør vi ting bra, men når vi først gjør noe bra så skyter vi dårlig. Vi begynner der hvor vi hadde forventet, så blir vi ukonsentrerte og unøyaktige. Det er det som er forskjellen, mener Kristine Lunde-Borgersen, Vipers-trener, til Fædrelandsvennen få minutter etter kampslutt.

— Forskjellen er ikke nødvendigvis spiller for spiller, eller ferdigheter for ferdigheter. Det er unøyaktigeten, legger Lunde-Borgersen til.

Vilde Kaurin Jonassen sendte Vipers i ledelsen mot storfavorittene fra Vestfold. I buret fulgte Sakura Hauge opp med flere gode redninger. På de første ti minuttene hadde hun seks redninger. Også Ulrika Olsson åpnet godt med scoringer, og Vipers ledet 4-1 etter noen minutter. Så sa det stopp.

— Det tok noen minutter før vi fikk bussturen ut av beina. Etter hvert er vi helt overlegne, og det er vi kampen gjennom. Vi styrer alt utpå her. Den innsatsen vi legger ned er bra. Vi leder på det meste når kampen er ferdig. Det sier alt om arbeidsstyrken som vi legger ned her, sier Tor Odvar Moen, Larvik-trener, til Fædrelandsvennen.

Mørk glitret

Nora Mørk og resten av stjernegalleriet til Larvik kontret Vipers i senk, og satte inn tre raske mål på et drøyt minutt. Dermed var stillingen 4-6. En ledelse Larvik bare økte, anført av en glitrende god Mørk som slukket håpet i Aquarama. Også Tine Stange, Linn-Kristin Riegelhuth Koren og Kristine Breistøl var umulig for Vipers å stoppe.

— Jeg tror alle er litt skuffa i dag. Vi klarte ikke å få ut det beste. Det skal vi få ut i neste kamp. Det er alltid gøy å spille mot Larvik, sier Karin Weigelt.

Vipers-trener Kristine Lunde-Borgersen forsøkte å sette inn Lynn Knippenborg og Tonje Refsnes utover i omgangen, men det var ikke nok til å stoppe seierstoget fra Larvik. Tor Odvar Moens jenter gikk til pause med 8-16-ledelse.

Transportetappe

Andre omgang startet med at Tonje Refsnes og Vilde Kaurin Jonassen skaffet Vipers en scoring etter aggressivt spill, men spenningen kom aldri tilbake. Larvik var overlegne, og det var kun et spørsmål om hvor stor seieren ville bli. Vipers reduserte tre ganger på rappen drøye tolv minutter ut i omgangen med Lynn Knippenborg i spissen. På tampen giret Larvik opp igjen, og vant til slutt med hele 15 mål. Sandra Toft ble kåret til Vestfold-klubbens beste, mens Lynn Knippenborg fikk samme tittel av den lokale juryen for Vipers.

Returkampen går førstkommende onsdag i Larvik. Det vil også bli Vipers siste kamp denne sesongen - etter alle solemerker.

— Det er supertrening for oss, å spille mot de beste. Vi må begynne på 0-0, og jobbe oss gjennom neste. Skal vi bli bedre må vi tape noen kamper først, sier Lunde-Borgersen.

— Vi liker å spille gode håndballkamper, men å gi fra oss 15 mål tror jeg blir litt mye å håpe på, forteller Larvik-trener Moen.

VI FULGTE KAMPEN:

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Sesongen over for Tertnes

  2. Gunnar Pettersen: - Jeg har hatt kreft

  3. Vipers møter Larvik

  1. Håndball
  2. Larvik
  3. Vipers Kristiansand