Fredrikstad-treneren ut mot nettroll: - Nå må det slutte!

Fredrikstad-trener Håkon Wibe-Lund vil ha slutt på netthetsen som tømmer spillerne hans for energi.

Fredrikstad-trener Håkon Wibe-Lund mener spillerne blir utsatt for mobbing på nett og sier nok er nok.
  • Pernille Ingebrigtsen
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Fredrikstad tok imot Åsane på hjemmebane torsdag kveld – en kamp mot endte med 1-1 og poengdeling mot det nyopprykkede laget Åsane – som noe overraskende leder 1. divisjon etter fem runder.

Les også

Åsane-trenerne rett fra kamp til analyse

Fredrikstad har på sin side hatt en tung seriestart, og laget som har ambisjoner om opprykk til Tippeligaen, ligger på en skuffende 13. plass så langt. Den skuffelsen har mange gitt utrykk for – og på helt feil måte, ifølge Wibe-Lund som vil ha seg frabedt at spillerne hans blir hetset på nett.

— Mobbing

Etter Åsane-kampen kom han med klar beskjed i et videopptak med Fredriksstad Blad:

Fredrikstad-spiller Simen Rafn støtter trenerens tordentale om nettroll.

— I dag vil jeg takke dem som er her på stadion. Her er de ekte supporterne – her er FFK-familien. Det gjør meg rørt. Det er ingen pipekonsert i dag. Det har det vært over lang, lang tid. Og folk kan se hva det er som skjer med spillere som gang etter gang får så mye dritt av nettroll som sitter hjemme og rett og slett har behov for å lire av seg mot enkeltpersoner. Jeg snakker om mobbing, jeg snakker om trakassering, jeg snakker om hetsing av spillere som gir alt for en klubb de er glad i. Nå må det slutte!- Vi blør for drakten hele tiden, men vi klarer det ikke når energinivået blir tømt av folk som skal trakassere og hetse oss. Gjør det gjerne med meg, jeg skal tåle det, men jeg skal ha meg frabedt at det skjer med spillerne, tordner Wibe-Lund i videoen.

Les også

Motstanderen om Åsane-kapteinens shorts: - Jeg ble satt ut

— Det er ikke bra å lese

Fredrikstad-spiller Simen Rafn støtter trenerens utbrudd.

– Det er klart vi merker det. Det er lettere å håndtere for meg nå, men da jeg var yngre hadde jeg lett for å gå inn å lese hva folk syntes om det jeg gjorde. Det er ikke bra å lese slikt, spesielt ikke for unge spillere, sier 23-åringen til Fredriksstad Blad etter kampen.

Publisert: