NFF om Skarsfjords nordnorske bannetirade: - Bør oppføre seg

Skarsfjord brukte det kvinnelige kjønnsorganet for å beskrive dommerens innsats.

Her går Skarsfjord langs sidelinjen etter utskjellingen av dommeren.
Publisert: Publisert:
Her har Rune Skarsfjord nettopp fått beskjed om å forlate sidelinjen.
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Hønefoss-trener Rune Skarsfjord ble vist på tribunen mot slutten av oppgjøret mellom Hønefoss og Åsane søndag kveld. Hans egen spiller Malick Mane ble taklet rett foran Skarsfjords øyne. Dommeren blåste frispark, men lot kortene ligge i lommene.

Les også

Skarsfjord vist bort – kalte dommeren en «j….. hestkuk»

Det reagerte Skarsfjord på. Ifølge Åsanes mediasjef skal Skarsfjord ha kalt dommeren «jævla hestkuk», mens Skarsfjord selv sier til Bergensavisen at det var det kvinnelige kjønnsorganet som ble tatt i bruk i uttalelsene.

Skarsfjord ville ikke kommentere bortvisningen til BT i går, men sa følgende til BA:

– Jeg måtte beskytte Malick etter at han ble slaktet ned rett foran benken, og dommeren hverken ga rødt eller gult. Ordvalget var nok litt i overkant nordnorsk, ja, sier Skarsfjord til BA.

– Jeg måtte jo si at det var dårlig dømming, forklarer Skarsfjord.

Dommer Sigurd Smehus Kringstad vil ikke kommentere uttalelsene til Skarsfjord, men sier at Hønefoss-treneren ble bortvist som følge av dårlig oppførsel.

— Var ikke kort

Kringstad sier også at dommerteamet vil forklare situasjonen i en rapport som sendes til disiplinærutvalget i Norges Fotballforbund. Utvalget skal deretter vurdere om hendelsen skal få noen etterspill.

— Ved bortvisning skjer det samme som ved utvisning. Vi skal behandle den i et møte tirsdag, sier Espen Auberg, seksjonsleder i NFFs juridiske avdeling.

- Hva er egentlig greit å si på en fotballbane og ikke?

— Det vil være opp til dommeren å vurdere. Nå kjenner jeg ikke til denne saken, men man bør jo oppføre seg skikkelig. Det er i så fall ikke noe hyggelig ting å si til dommeren. Jeg vil ikke si så mye mer om det, nå får disiplinærutvalget vurdere dette, sier Auberg.

— Jeg vil ikke si noe mer om hvordan vi opplevde dette. Det kommer til å stå i rapporten, sier Kringstad.

Dommer Kringstad mener taklingen ikke kvalifiserte til noe mer enn gult kort, men presiserer samtidig at han ikke har sett den om igjen.

- Lov å si at dommeren er dårlig

På tirsdagens møte går disiplinærutvalget også gjennom uttalelser i media.

Sten Grytebust uttalte blant annet følgende til smp.noetter søndagens kamp "Han mistet helt kontroll på kampen, så begynner han å kompensere og greier. Jeg klandrer ikke noen for at han er ny, at det er andre kampen, men han dømmer i eliteserien og da forventer du at han skal gjøre en god jobb. Han gjør alt annet enn det".

— Det er lov å si at dommeren er dårlig. Det er noe annet hvis man hevder at dommeren tar parti, sier Auberg i NFF.

Publisert: