Her er Skålevik på Brann-trening

— Førstevalget var vel Messi eller Ronaldo, men Skålevik var på listen, sier Brann-treneren.

BRANN-RETUR. Lørdag formiddag var Steffen Lie Skålevik (22) tilbake i Brann-tøy, etter to målrike sesonger i Nest-Sotra.
  • Lars Eivind Måseide
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

— Jeg var på jobb på båten og fikk en telefon fra agenten min akkurat da jeg kom i land. Da sa han at det så godt som var i boks, og det var utrolig deilig å høre, sier Branns ferskeste signering, Steffen Lie Skålevik.

Det har vært et hektisk døgn for 22-åringen som deltok på sin første Brann-trening lørdag formiddag.

Returnerer til Brann

Sent i går kveld kom rapportene om at Nest-Sotra og Brann hadde blitt enige om overgangssum og at det kun var detaljer som gjensto.

Lørdag formiddag ble de siste papirene signert og legesjekken fullført.

Dermed er Skålevik tilbake i klubben han forlot for to år siden.

— Brann måtte hente en spiss og Nest-Sotra har hele tiden vært klar på at de skulle finne en løsning, så jeg er glad for at de ga meg denne muligheten, sier han.

Les også

Nå er Skålevik endelig Brann-klar

Softball-finansiert

Etter det BT erfarer er det snakk om en overgangssum på 800.000 kroner, som kan øke basert på spissens prestasjoner og et eventuelt videresalg.

Supportergrupperingen Softball har bidratt med finansieringen.

Steffen Lie Skålevik på Brann-trening.

— Det er en avtale som Brann er veldig fornøyd med, og jeg håper også Nest er fornøyd med, sier sportssjef Rune Soltvedt.Tidligere i uken forsvant både Jakob Orlov og Marcus Pedersen fra klubben. Det banet veien for Skåleviks retur.

Likevel var partene langt fra hverandre bare timer før klubbene kom til en enighet.

— Vi er veldig glade for at alle parter har vært løsningsorienterte. Det har vært en lang vei å gå, men vi endte med en god løsning. For Steffen er det et steg opp som er riktig for utviklingen hans, sier Skåleviks agent, Stig Lillejord.

Manglet en målscorer

Nå håper Skålevik han kan kapre spissplassen i Lars Arne Nilsens 4-3-3-formasjon.

— Jeg håper jeg kan kjempe meg til den spissplassen. De største konkurrentene er forsvunnet, men det er fortsatt knalltøff konkurranse om plassen.

Lars Arne Nilsen antyder at spissen kan få spilletid allerede på mandag, når Brann reiser til serieleder Sogndal.

— Det var viktig å få inn en bakromsspiller nå som Marcus forsvant. Førstevalget var vel Messi eller Ronaldo, men Skålevik var på listen, sier Brann-treneren.

Nå håper han spissen kan skyte Brann opp i Tippeligaen.

— Han er en målscorer og villig til å legge det som skal til i potten for å lykkes. Han er lokal gutt i tillegg. Jeg forventer at han kan bidra fra første kamp, selv om vi må gi han litt tid, sier han.

Les også

- Det tok ikke lang tid før det begynte å bli delikat med trenerfar og spillersønn i Brann

Forlater et synkende skip

For ganske nøyaktig to år siden forlot Skålevik Brann, etter å ikke ha slått gjennom på førstelaget.

— Jeg trente mye med ungdomsavdelingen og var den eldste der. Jeg følte jeg trengte A-lagsfotball og David Nielsen presset på for å få meg til Nest. Det var et veldig riktig valg, og jeg er ikke i nærheten av den samme spilleren nå som da jeg forlot Brann, sier han.

Skålevik forlater et Nest-Sotra som kjemper med ryggen mot veggen for å unngå nedrykk.

— Det er trist å forlate Nest-Sotra, men sånn er fotballen. Alle vil bli bedre og jeg følte jeg måtte ta denne muligheten.

- Klarer de å erstatte deg?

— Jeg tror de kommer til å klare seg. De har gjort noen gode signeringer og jeg tror det skal gå fint å erstatte meg. De har mange gode spillere med mål i seg, mener Skålevik, som trolig må kutte ned på jobben som krepsfisker.

Publisert: