13-åring klar for tysk akademilag

Hallvard Romsaas (13) fra Tromsø gleder seg til ett år på fotballakadmiet til FC Astoria Waldorf.

FOTBALLTALENT: Hallvard Romsaas (13) fra Tromsø skal det neste året spille fotball på akademilaget til tyske Astoria Waldorf.
  • Lars Eidissen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

13-åringen har forlengst fått på plass et lag å spille for i Tyskland, etter at familien i vinter bestemte seg for å flytte ett år til Tyskland. Mamma Ingvild Ulrikke Jakobsen, som er førsteamanuensis i jus ved UiT, skal forske på miljørett i den tyske byen.

— Jeg gleder meg veldig mye. Jeg gleder meg mest til treningshverdag, for treningene er veldig flink, sier Hallvard Romsaas om muligheten som vil by seg på akademilaget til den tyske klubben.

Astoria Waldorf har samme eier og et tett samarbeid med Bundesliga-klubben Hoffenheim. I vinter trente Romsaas en økt med guttene som blir hans nye lagkamerater.

— Det virker som det er et veldig bra lag og jeg tror det blir veldig bra, sier 13-åringen.

Les også

Kind Bendiksen: - Har hatt samtaler med TIL

Les også

Hevder fransk eliteklubb vil hente Ulrik (18) 

Les også

Benteke nærmer seg Liverpool

Ambisjoner om å bli

Familien blir altså i Tyskland i ett år. Men 13-åringen drømmer om å kunne bli værende i akademiet til den tyske klubben.

— Jeg har lyst til det, det hadde vært artig å gjøre det, bekrefter unggutten.

Der er ikke pappa Henrik Romsaas helt enig.

— Jeg unner alle 13-åringer å ha god selvtillit og egne ambisjoner. Han blir nok med oss hjem etter det året, men at han kommer til å ha et flott år, det tror jeg, sier han og legger til:

— Akkurat nå er fotball morsomt i livet. Så får han ta ett år av gangen. Det er fantastisk bra at han er interessert i sport, men vi synes også at skole er viktig. Vi tar ett år av gangen.

Pappa Romsaas forteller at foreldrene måtte underskrive papirer til UEFA og det tyske fotballforbundet på at familien primært flyttet til Tyskland av andre årsaker enn den unge sønnens fotballkarriere.

Positiv

Akademitrener i Tromsø, Igor Aase, er glad på sin elevs vegne for sjansen han får i Tyskland.

— Når det ble slik at familien skulle flytte, så er det ikke noe bedre land å flytte til enn Tyskland for en ung fotballspiller, mener Aase.

Han tror Hallvard Romsaas kan ta store steg med ett år på Astoria Waldorfs fotballakademi.

— Han kommer forhåpentligvis tilbake hit. At han får seg år i et annet miljø er bare positivt det. Både for han som spiller og eventuelt for oss på sikt.

- Langt fremme

Hallvard Romsaas spiller midtstopper og er høyvokst for sin unge alder.

— Hallvard er relativt langt fremme i sitt alderstrinn, selvfølgelig også på grunn av fysiske ressurser han har. Han er også god i langrenn. Han har vært en god forsvarsspiller for oss, sier Igor Aase om 13-åringen som også tok to gull under NNM på ski sist vinter.

— Vi tar med rulleski til Tyskland, sier Hallvard Romsaas.

Som også synes det er helt greit å komme tilbake til Tromsø om ett års tid. I begynnelsen av august tar han farvel med sine lagkamerater i TIL for denne gang, med turnering i Stockholm.

— Det blir trist å forlate dem, men jeg tror det går bra. Det er veldig bra å være her også, sier Tyskland-klare Hallvard Romsaas.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. TILs ti verste utlendinger

  2. Her er TILs ti beste utlendinger

  1. Tysk fotball
BT anbefaler

Se Ballspark etter Stabæk-Brann

Se Ballsparks TV-sending og send inn dine spørsmål til gjengen i studio.

LES SAKEN