Nest-Sotra risikerer bøter og poengtrekk

Trenerne til Nest-Sotra oppfyller ikke kravene til å lede et 1. divisjonslag. Det kan gi bøter og poengtrekk.

TOK STEGET. I mai tok Steffen Landro (t.v.) og Ruben Hetlevik over klubben fra Ågotnes. Nå jobber klubben med dispensasjon for å unngå NFF-straff.
  • Lars Eivind Måseide
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Nest-Sotras trenere, Steffen Landro (29) og Ruben Hetlevik (28), tok i mai over roret på Ågotnes etter at Michael Schjønberg fikk sparken i klubben. Verken Landro eller Hetlevik oppfyller lisenskravene for å trene et lag i 1. divisjon. Dermed risikerer klubben bøter og poengtrekk fra Norges Fotballforbund (NFF).

— Hvis vi ikke oppfyller kravene fra NFF er konsekvensen bøter og poengtrekk. Det vil ikke være bra. Det er derfor vi søker om dispensasjon, for vi har egentlig ikke noe annet valg enn å finne en løsning, sier styreleder i Sotraklubben, Ole Kårtveit.

Les også

Denne klubben er best på bruk av lokale spillere

— Kan innhente oss

Kravet for å være trener i 1. divisjon er å ha bestått UEFAs A-kurs. Landro og Hetlevik har bestått henholdsvis B- og C-kurset. Også i fjor var dette en problemstilling, da Hetlevik tok over ansvaret etter Alexander Straus' overgang til Strømsgodset. Styrelederen mener det kan gjøre det vanskeligere å få dispensasjon i år.

— Det at vi fikk dispensasjon i fjor, gjør jo at vi frykter vi ikke skal få det i år. Det kan være det innhenter oss. Da må vi ha en plan B, forklarer Kårtveit.

Sparket trener med lisens

Plan B er i dette tilfellet å hente inn en trener med A-lisens, noe som vil være en ikke ubetydelig utgiftspost for en klubb som Nest-Sotra. Klubbens daglige leder, Michael Flyvholm, håper man skal finne en løsning før det blir en realitet.

— Regler er regler, og de må vi selvsagt overholde. Vi har en åpen og god dialog med forbundet, men det er for tidlig å si hvordan vi skal løse det. Det har vært en sak lenge at de ikke har trenerlisensene sine i orden, men vi er innstilt på å finne en løsning. NFF var greie med oss i fjor da de ga oss dispensasjon for Hetlevik, sier Flyvholm.

For bare et par måneder siden hadde grønntrøyene en trener i danske Schjønberg med Uefa Pro-lisens – den høyeste trenerutdanningen.

Les også

Venter bud på Skålevik i sommervinduet

Går ikke utover økonomi

NFF vil ikke uttale seg om saken i Nest-Sotra, men sier at klubben må presentere en handlingsplan for hvordan Landro eller Hetlevik skal oppfylle kravene

— Vi kan ikke uttale oss om dette enkelttilfelle, men klubben må lage en handlingsplan for hvilke tanker de har for utdanningen og fremtiden til trenerne. Så er det klubblisensnemnden som avgjør om klubben skal få dispensasjon eller ikke, sier lisensansvarlig i NFF, Rune Nordhaug.

Ifølge Nordhaug skal ikke lisenskravet gå utover klubbens økonomi, men at Nest-Sotra i ytterste konsekvens miste klubblisensen.

— I verste fall kan det bli aktuelt med gebyr, poengstraff eller inndragelse av klubblisensen, men det er for tidlig å si i dette tilfelle, sier han.

Trolig kort frist

Daglig leder i Norsk Fotballtrenerforening, Teddy Moen, mener laget med kamuflasjedraktene må forholde seg til reglene i toppfotballen.

— De klubbene som skal spille profesjonell fotball må oppnå lisenskravene. Nest-Sotra er ikke Rosenborg, men samtidig er de en del av profesjonell fotball. Om trenerne ikke oppnår kravene, så er det forbundet som bestemmer hva som skjer. Klubbene vet om disse reglene, så det er ikke noe nytt, sier Moen, som mener dårlig økonomi ikke er et argument.

Nest-Sotras daglige leder vil ikke kommentere økonomien på Ågotnes, og vil heller ikke ut med tidsfristen klubben har fått fra forbundet.

— Vi har fått en frist, men jeg vil ikke uttale meg om når den er, sier Flyvholm.

- Overlater det til styret

Trenerne overlater lisensproblemene til ledelsen i klubben.

— Det tenker jeg ikke på før det er en realitet. Jeg overlater det til styret og daglig leder. Jeg konsentrerer meg kun om å vinne fotballkamper, sier Ruben Hetlevik, og støttes av sin likestilte hovedtrener.

Publisert: