«For en plaget og ydmyket supporter var kampen usedvanlig oppløftende»

Brann var visst ikke død og begravet som anstendig fotballklubb likevel, skriver Doddo.

  • Doddo
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Publikumsoppmøtet tydet riktignok på det. 2100 tilskuere på en cupkamp mot et eliteserielag, er påfallende lite. Men hvem kan egentlig klandre sofasliterne?

Det Brann presterte mot Sogndal var så flaut at alle som var til stede den kvelden gikk rødmende til sengs. Da de sto opp latet de som om klubben ikke eksisterte. Det ble for vondt å tenke på nederlaget – og alle de andre ydmykelsene vi har vært igjennom de to siste årene.

Tapet var så ille at sogningene ikke en gang hoverte etterpå. Det var verre enn som så, de syntes synd på oss. De kom med omsorgsfulle og oppmuntrende meldinger.

Doddo blogger om Brann.

Men så sto Brann, kun noen få dager etterpå, opp fra de døde. Mot Sarpsborg 08 røk de ut etter ekstraomganger og straffesparkkonkurranse, men de gjorde det etter en solid gjennomført kamp. Der de mot Sogndal var hasardiøse, var de mot Sarpsborg kloke. Der de mot Sogndal var på etterskudd, var de mot Sarpsborg i duellene, og der de mot Sogndal knapt nok skapte en mulighet, produserte de mot Sarpsborg 08 en rekke med store sjanser. For en plaget og ydmyket Brann-supporter var kampen usedvanlig oppløftende. Guttene sto opp for hverandre, de blødde for en gangs skyld for drakten, og taktisk var det nærmest prikkfritt.

Les også

Slik så Doddo cupkampen Brann - Sarpsborg

Og endelig viste Vadim Demidov hva han er god for. Det han tidligere har presterte i den røde trøyen på har vært slette saker. Han har vært tung, treig, eller skadet. Nå var han kvikk og lett og vant omtrent alle dueller han var involvert i. Dessuten er han tilbake på den plassen han er best i. Rikard Norling så ham bare som midtbanespiller. Det gjør ikke Lars Arne Nilsen, og takk og pris for det.

Demidov var ikke alene om å flytte beina sine raskt. En annen mann som må nevnes etter det hederlige tapet er Eirik Birkelund, en spiller som heller ikke har bidratt med rare greiene i Brann-drakten. Han har også slitt med skader, men først og fremst har han slitt med tillit. Da han på grunn av skadene til Skaanes og Barmen omsider fikk sjansen, grep han den begjærlig. En slik løpssterk spiller har vært sårt savnet på Branns midtbane.

Det var oppløftende og oppmuntrende, men det var selvfølgelig ikke perfekt. Da hadde Erik Huseklepp lykkes oftere, da hadde Kristoffer Larsen truffet oftere med sine valg, da hadde ikke Jonas Grønner forært motstanderen en gratismulighet, og da hadde Brann satt minst én av sine enorme sjanser.

Men likevel, det var noe der som vi ikke har sett så ofte tidligere, og det ga meg troen tilbake.

Publisert: