Sjansesløsing i årets første vestlandsduell

Det var nok av sjanser, men ingen mål i prestisjetreningskampen Brann - Sogndal.

NESTEN: Torgeir Børven var en av mange Brann- og Sogndal-spillere som kunne scoret i mandagens treningskamp. Alle forsøk ble stoppet.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

BRANN - SOGNDAL 00

GRAN CANARIA/BERGEN: Treningskamp, javel, det er alltid to lag med et sterkt seiersønske når Brann og Sogndal møtes.

Da det skjedde på Gran Canaria mandag, hadde både de hvite og de røde muligheten til å vinne. Sjanser manglet det ikke på. Men ingen evnet å sette ballen i mål.

Midtbanemann Fredrik Haugen gir følgende vurdering av matchen:

– Det var mye sjanser og mange bytter, men det ble en god gjennomkjøring. I store perioder var vi det beste laget, og vi hadde litt flere sjanser enn dem.

I BTs Ballspark-sending sa Haugen at han føler Brann er godt i rute mot sesongstart.

– Det siste lille sitter ikke helt, men det kommer, det, mener Haugen

De ganske få, men ivrige bergenserne som var på plass på tribunen, slo til med Nystemten før kampstart.

Deretter fulgte to omganger med varierende kvalitet, men brukbar underholdning.

NULL HULL: Verken Sogndal-keeper Mathias Dyngeland (bildet) eller hans Brann-kollega Piotr Leciejewski slapp inn mål i mandagens treningskamp på Kanariøyene.

Barmen og Braaten

En av de første scoringssjansene fikk Kristoffer Barmen etter en snau halvtime. Daniel Braaten videreformidlet en langpasning på en berøring, ut til Barmen som upresset fikk avslutte inne i Sogndal-boksen. Barmens bredside var ikke presis i det hele tatt og ballen føk utenfor.

Et par minutter senere fikk Sogndal frispark i strålende posisjon, 20 meter fra Brann-målet. Også den muligheten ble misbrukt, av Gilbert Koomson, som skjøt over.

Få minutter før pause fikk Brann en glimrende kontringsmulighet, der Braaten førte an. Mange av lagkameratene fulgte på mot et vaklende Sogndal-forsvar, men Braaten burde likevel skutt selv – heller enn å spille ballen til Ruben Kristiansen som han gjorde. Kristiansen fikk ikke dreis på en avslutning og det hele endte med et hjørnespark Brann aldri var nær å score på.

Mange bytter

Da lagene kom ut for annen omgang, var det med store mannskapsforandringer. Flest gjorde Brann, som blant andre satte inn Azar Karadas i midtforsvaret, Kasper Skaanes på midtbanen og Torgeir Børven på spissplass.

NYSTEMTEN: Denne gjengen sang Nystemten før avspark i Maspalomas.

Den første brukbare muligheten for omgangen gikk til Sogndal og Koomson, men nok en gang siktet ghaneseren for høyt og feide ballen over.

Halvveis i annen omgang var det helt absurd at Sogndal ikke tok ledelsen. En feil av Amin Nouri på backen sendte Sogndal-innbytter Fredrik Flo alene med keeper. Den første avslutningen ble reddet av Piotr Leciejewski, men returen falt rett til Flo, som rett og slett bommet på ballen fra et par meters hold - mer eller mindre upresset. Til slutt kom Karadas og ryddet opp i kaoset.

– Så lenge ballen ikke er gått i nettet, må vi kjempe. Det viser den situasjonen. Selv om noe virker som et mål, må vi fortsette, sier Brann-keeper Piotr Leciejewski om gigantsjansen.

Den polske keeperen beskriver kampen som «ikke enkel», men mener den var nyttig for Brann.

– Jeg synes kampen var veldig bra for oss. Vi løp mye i varmen og jeg synes både vi og Sogndal spilte en bra kamp, sier Leciejewski.

Dobbeltsjanser

Neste gang Karadas markerte seg, var det i motsatt ende. En corner fra Fredrik Haugen kom fra høyre, Karadas steg opp og skallet ballen i retning Sogndal-målet - dessverre for Brann ble forsøket stoppet. Like etter var det Bismar Acostas tur til å få hodet på en Brann-corner, denne gang ble det redning på streken.

Ikke før Eirik Bakkes forsvar hadde fått igjen pusten, så kom Brann igjen. En dobbeltsjanse ved Torgeir Børven og Deyver Vega ble avverget av Sogndals bergenske keeper Mathias Dyngeland.

Det skulle bli enda en dobbeltsjanse: Kasper Skaanes og Fredrik Haugen fikk hver sin avslutningssjanse noen minutter før slutt, uten at noen av dem traff.

– Man må trekke kølapp der inne, sa ekspertkommentator Anders Pamer, om det som var rene folkemøtet i Sogndals 16-meter.

Senere ble Vega spilt fri av Børven, som skjøt via Sogndals Magnus Pedersen og på keeper.

Det ville seg ikke for noen foran mål. Derfor endte kampen 0–0.

BT kommer med mer.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk