Kortet som neppe skader Brann

Kommentar: Sivert Heltne Nilsen var urutinert til tusen, men kortet er ikke nødvendigvis skadelig for Brann.

Publisert Publisert

Så rødt: Her får Sivert Heltne Nilsen det første av to gule kort mot Aalesund. Det var urutinert av ham å bli utvist, men det er ikke sikkert det skader Brann, skriver BT-kommentator Anders Pamer. Foto: Ørjan Deisz

 • Anders Pamer
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Brann-Aalesund 1–1

Ikke vet jeg hvorfor dommer Ola Hobber Nilsen ga Sivert Heltne Nilsen et gult kort i 1. omgangen mot Aalesund. Det kan ha vært fordi han sparket bort ballen, det kan ha vært fordi han falt som en skutt statist i en dårlig western da Andreas Lie kom borti ham.

Hva så?

Det var det andre gule kortet som fikk Sivert Heltne Nilsen utvist, og det andre gule kortet var helt greit, det var fortjent, og en så rutinert spiller som Nilsen burde vite bedre enn å sparke folk ned når han allerede har fått advarsel.

Se Ballspark i videovinduet under (artikkelen fortsetter).

Enkelt og greit.

Men kortet fikk neppe konsekvenser for kampens utfall. Aalesund kjørte allerede kampen så til de grader, og de klarte ikke å utnytte overtallet til å vinne kampen. Det er selvsagt mulig Brann ville vunnet med Nilsen på banen, men det er verken sannsynlig eller spesielt interessant å diskutere. Vi får aldri fasit.

Men Nilsens utvisning gjør at han i alle fall kan starte onsdagens cupkamp mot Nest-Sotra. Der behøves han. For de grønne fra Sotra er i glimrende form, og slo senest Hødd på bortebane. De er i toppen i sin 2. divisjonsavdeling og er en meget potent cupmotstander – ikke minst tatt i betraktning at laget ikke har tapt på Ågotnes de siste to årene!

Anders Pamer, kommentator i Bergens Tidende.

Jo da. Nilsen må sone i toppkampen mot Odd. Det er synd, men samtidig vet vi at Kristoffer Barmen tidligere har håndtert vikarjobben som anker midt på midtbanen aldeles utmerket. Jeg tilhører dem som mener dette er Barmens beste posisjon, og det er all grunn til å føle seg trygg på at Barmen kan fylle dette hullet. Så lenge Lars Arne Nilsen velger Kasper Skaanes og ikke Peter Orry Larsen som Barmens erstatter i Telemark, er det ingen grunn til å ta sorgene på forskudd foran den kampen.

Brann har heldigvis en bred og skadefri tropp. Søndag satt eksempelvis Vidar Jonsson og nettopp Skaanes på tribunen mot Aalesund. Begge ville forsterket mange andre lag i denne divisjonen, og det viser bare at i Brann er svært få spillere uerstattelige slik det ser ut akkurat nå.

Høydepunkter Brann-Aalesund 1–1

Det er heller ikke Sivert Heltne Nilsen.

Et uavgjortresultat mot Aalesund er heller ingen skandale. Sunnmøringene er i kjempeform og har kun ett tap på de ni siste kampene. De fikk poeng med seg også fra Lerkendal, og de produserte opp til flere store sjanser mot Brann. Kampen sett under ett, var uavgjort i skjønneste orden. Det var synd, selvsagt, men Brann ga ikke fra seg kampen.

De fikk trøbbel mot et annet godt lag.

Det må være lov, og er kanskje akkurat det som skal til for å få Brann-spillerne enda en gang til å innse at dersom de skal innkassere medaljer også i år, må de holde frem med å jobbe hardere enn motstanderlagene. I hver eneste kamp. For slik denne serien har utviklet seg, er den enormt jevn. Det er fire poeng ned til lag nummer syv på tabellen. Da kan vi ikke ensidig holde på med å gnåle om avstanden opp til Rosenborg.

Ikke riktig ennå, i hvert fall.

For fortsatt er Brann der at det er påkrevd å ta Nest-Sotra på aller største alvor i cupens 3. runde. I den kampen blir Sivert Heltne Nilsen umåtelig viktig.

Publisert

Les mer om dette temaet

 1. Nest-Sotra har ikke tapt hjemme på 615 dager. Nå kommer Brann på besøk i cupen.

 2. Følg Brann – Aalesund med Doddo: I kveld kan det bli tabelltopp

 3. Se Ballspark før og etter Brann – Aalesund

 4. 120 sekunders drama da Brann mistet seieren

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
 • Champions League-kvalifisering
 1. Sivert Heltne Nilsen
 2. Lars Arne Nilsen
 3. Kasper Skaanes
 4. Peter Orry Larsen
 5. Kristoffer Barmen