Ny tabbe kan ødelegge alt for Øvretveit

Øystein Øvretveit reiste seg etter tabbene i Mjøndalen og lå an til å bli førstekeeper. Så ble det enda en feil i årets første treningskamp.

TABBET SEG UT: Brann-keeper Øystein Øvretveit var ikke bare heldig mot Fyllingsdalen. Her fra fjorårets sesong.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

De som ikke har maktet å fortrenge det, kommer kanskje aldri til å glemme kvalifiseringskampene i Mjøndalen. Hvor tafatte Brann var, hvor idiotisk en gruppe fans oppførte seg, markeringssvikten til Stéphane Badji, kjempemissen til Marcus Pedersen.

Og feilene til Øystein Øvretveit.

Men sotrastrilen reiste seg. Trente som besatt i desember. Stilte duggfrisk og i angrepsposisjon til treningsstart i januar. Og fikk trener Rikard Norling til å utrope ham som førstekeeper per nå. Han hadde alle muligheter til å befeste posisjonen, Piotr Leciejewski kom overvektig fra ferien og nykommer Alex Horwath har ikke fått vise så mye ennå.

I gårsdagens treningskamp mot FK Fyllingsdalen i Vestlandshallen kan han ha fomlet bort forspranget. Bokstavelig talt. Frisparket skulle han ha holdt, men ballen spratt ut igjen og 2. divisjonslaget scoret sitt første mål for dagen.

— Du åpnet best av målvaktene. Så kom denne feilen. Hva får det å si, tror du?

— Det hjelper ikke akkurat det. Jeg er skuffet. Første kampen på året, og alt, melder en synlig skuffet målvakt.

- Betyr det noe, tror du?

— Når man gjør en feil, skal den feilen få konsekvenser. Slik skal det være og slik er dette gamet. Det får sikkert noe å si, men jeg håper å få flere sjanser.

Les også

Bruun-Hanssens nye lag gjorde at Brann ikke fikk fullført treningskampen

— Burde ha bokset

Som i Mjøndalen: Øvretveit var ikke alene om å prestere under det man bør kunne forvente. FK Fyllingsdalen vant kampen 2-0, og selv om Brann i perioder av 1. omgang styrte kampen fullstendig, er resultatet nedslående for de ny-nedrykkede. Et effektivt og kompakt lilla lag fra Dalen tok vare på sjansene de fikk og forsvarte seg etter hvert brukbart.

Brann brukte et kvarter på å løpe fra seg selvtilliten en lovende treningsstart hadde gitt dem. Så ble det dill, dall, dull og veldig lange perioder med veldig dårlig fotball. Øvretveits tabbe så ut til å tappe spillerne for energi.

— Jeg hadde ballen, men så kom en spiller og dultet borti meg. Dommeren mente ikke det var frispark - jeg mener noe annet. Men det ble mål. Jeg burde ha bokset ballen i stedet for å forsøke å holde den, erkjenner keeperen.

Ekstra ergerlig for Øvretveit var det at han ikke fikk så mange andre muligheter til å rette opp inntrykket etter handlingen som førte til at Jens Aase scoret 1-0. Tidlig i 2. omgang utnyttet Fyllingsdalen-laget et rødt midtforsvar som var på hælene, og Fredrik Heggland så seg nødt til å lage straffe. Geir André Herrem scoret.

— Det var litt kjedelig da, at det var alt jeg hadde å gjøre i kampen; situasjonen som førte til det første målet og straffesparket, sier Øvretveit tørt.

Han forsøkte å forklare tapet slik:

— Det er tidlig på året.

- Det er det vel for FK Fyllingsdalen, også?

— Ja. Men vi fikk ikke spillet til å sitte. Vi satser på å komme sterkere tilbake.

- God følelse!

Rikard Norling innrømmet at resultatet mot 2. divisonsgjengen til Olafur Örn Bjarnason var for dårlig. Men svensken hevder han satt igjen med en god følelse etter kampen.

— Vi burde scoret et par mål selv, i forhold til sjansene vi hadde. Jeg tror vi burde kunne skapt enda mer, men jeg ser tendenser til at vi utnytter våre utgangsposisjoner på en bedre måte. Så jeg har en god følelse.

- En god følelse?

— Ja, det må jeg si.

- Etter 0-2 mot Fyllingsdalen?

— Jeg forstår at resultatmessig er det absolutt ikke bra nok. Det er viktig at det kommer frem av din artikkel. Men jeg kjenner at vi har noe å bygge videre på i forhold til hvordan det ser ut.

Norling kommenterer Øvretveits blemme på denne måten:

— Jeg så i hans øyne da han gikk av banen at han var lei seg og skuffet. Han er bunn ærlig og utrolig sterk psykisk, han sto i to tøffe kamper i fjor - han er sterk.

- Får dette noe å si for ham i konkurransesituasjonen?

— Alt handler om å jobbe videre. Han er ung og har som så mange andre unge spillere mye å lære. Det regner vi inn.

Publisert: