Avgjorde halvskadet

<p>Jonas Olsson takker Ulrik Flo for at han trosset smertene.</p>

Sogndal 20120715.Eliteserien fotball 2012, Sogndal - Stabæk. Sogndal feirer etter å ha gått opp i ledelsen 1-0 over Stabæk eliteseriekampen i fotball mellom Sogndal og Stabæk på Fosshaugane CampusFoto: Alf Vidar Snæland / NTB Scanpix
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ti år gammel

SOGNDAL — STABÆK 3-1:

FOSSHAUGANE CAMPUS (bt.no): 78 dager etter at Molde ble slått på Fosshaugane sørget Ulrik Flo for at de hvite og svarte endelig kunne juble for tre poeng igjen. Men det var ingen selvfølge at angriperen kunne bidra i søndagens kamp. På trening onsdag fikk han en lei smell i ribbeina etter en duell med Malick Mane. Og inntil i dag var han svært usikker på om han kunne spille.

- I går trodde jeg ikke at jeg kunne spille kampen. Men fysioen har gjort en god jobb, sier Flo til bt.no.

Han merket likevel at han ikke var hundre prosent.

— Det var ikke så smertefullt så lenge jeg ikke var involvert i noe, men i duellene og når jeg måtte ned på alle fire, kjente jeg det. Heldigvis gikk det over etter hvert, sier Flo.

Seks mål

Trener Jonas Olsson er imponert.

— Først og fremst over at han klarte å spille i dag, det er sterkt gjort med de smertene. Han var viktig for oss, og det er kult at han får de scoringene, sier Olsson.

Flo laget 1-0 allerede etter fem minutter, da han sto på rett sted foran mål og sendte ballen i nettet på en berøring. 2-1-scoringen i det 53. minutt var pen. Da vippet Flo ballen forbi en Stabæk-forsvarer før han sendte i vei et velplassert skudd på halv volley.

- Jeg er veldig fornøyd med det andre målet, det var deiligere enn det første. Det første var et puttemål, det andre lå det en prestasjon bak, smiler Flo.

Han er oppe i seks scoringer i årets eliteserie. Hele fem av dem har kommet etter sommerpausen.

- Utrolig viktig

— Når du har misbrukt en del sjanser og fått litt kritikk, så er det alltid ubehagelig. Det er veldig godt at det endelig sitter. Jeg har stått på og kjørt mye ekstra avslutningstrening denne sesongen. Håvard (Flo) liker å jobbe med oss, det gløder av øynene hans når jeg spør om vi skal skyte litt, sier tomålsscoreren.

- Hvordan er det å vinne for første gang siden 28. april?

— Etter så mange tap, var dette selvfølgelig utrolig viktig for oss. Vi har jobbet hardt, og fikk nå betalt for det.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk