Torsteinbø sjeleglad han dro til Sverige

Lite visste Fredrik Torsteinbø om hvilket eventyr han skulle få være med på da han skuffet forlot Sandnes Ulf og dro til Hammarby.

Publisert Publisert

Fredrik Torsteinbø stortrives i Hammarby. Han er i dag veldig glad for at han takket nei til Sandnes Ulf og heller søkte lykken i Sverige. Her er han avbildet under mandagens treningskamp i La Manga mellom Hammarby og Vestsjælland. Foto: Torstein Lillevik

  • Stig Nilssen
  • Kurt Arne Nilssen
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

LA MANGA (Aftenbladet): Det er ikke rent lite Hundvåg-gutten har opplevd i løpet av de siste 13 månedene. I Sverige ble han møtt av en splitter ny arena til 2,7 milliarder kroner. En arena som til hver hjemmekamp fylles opp av 20.000-30.000 fanatiske hjemmesupportere. Da han i januar 2013 signerte for Hammarby, signerte han for en klubb så sultefôret på suksess at den nesten kokte over.

— Jeg hadde ingen anelse om hva jeg dro til og det går nesten ikke an å forestille seg hva jeg har opplevd det siste året, sier Torsteinbø til Aftenbladet.

Etter nedrykket i 2009 lå Stockholmsklubben med brukket rygg. Klubben slet med å komme tilbake i det gode selskap. I 2011 var de faktisk nær ved å rykke ned til 2.-divisjon.

Endelig suksess

Sommeren 2013 ble det imidlertid tent et lys i enden av tunellen. Hammarby flyttet inn i Tele2 Arena og etter sesongslutt ansatte klubben meritterte Nanne Bergstrand. God hjulpet fram av et tilskuersnitt på 22.000 (høyest i Norden), leverte Bergstrand på direkten. Etter en uhyre spennende sesongavslutning kunne klubben juble over å være tilbake i Allsvenskan.

— I sesongens siste kamp stormet supporterne banen. Det var noen helt elleville scener. Det går ikke an å sammenligne med noe annet jeg har opplevd, og jeg tror ikke folk hjemme i Stavanger helt forstår hvor stort det var, sier han.

Hundvåg-gutten skal ha sin del av æren for at 2014-sesongen ble en suksess.

Nærmest på egenhånd sørget han for at Hammarby fikk en kanonstart på sesongen. I første seriekamp ble han matchvinner borte mot Assyriska med en scoring fire minutter på overtid, og foran 30.000 tilskuere leverte han én scoring og to målgivende pasninger i sesongens første hjemmekamp. Kantspilleren spilte 22 seriekamper, scoret fem mål og leverte hele 12 målgivende pasninger.

— Selv om jeg slet litt med skader, har det gått over all forventning. Nå skal det bli en stor opplevelse å spille i Allsvenskan. Der blir det lokaloppgjør mot Djurgården og AIK, og spennende møter med klubber som Malmö.

Skuffet over Sandnes Ulf

Torsteinbø har aldri lagt skjul på at han var skuffet over hvordan Sandnes Ulf opptrådte under kontraktsforhandlingene etter 2013-sesongen. Hammarby-spilleren fikk det han selv mener var et veldig lavt tilbud. Først etter flere måneders forhandlinger kom Sandnes Ulf opp med noe som matchet kantspillerens krav.

— Jeg ville signert om jeg hadde fått det tilbudet med en gang, men etter hvert fikk jeg en følelse av at de tok meg for gitt. Jeg var med på å spile klubben opp til eliteserien, og fikk også spille masse i eliteserien. Derfor følte jeg det ble feil at noen som ble hentet utenfra skulle tjene dobbelt så mye som meg. Lønnen i Hammarby var omtrent den samme, men det er mye kjekkere å være med på dette, sier han.

I dag er han veldig glad for at han takket nei til Sandnes Ulf.

— Alle rådet meg til å takke ja til Sandnes Ulf, men følelsen jeg hadde var så dårlig at jeg tok sjansen og takket nei. Akkurat da var jeg åpen for å gå tilbake til Vidar eller satse på jobb eller studier. Heldigvis hadde jeg noen gode rådgivere som sørget for at jeg havnet i Hammarby. For meg har det vært et veldig lykkelig valg, sier han.

Drømmer om Viking

Mens han snakker med Aftenbladet sitter Torsteinbø på tribunen i La Manga og ser Hammarby tape 1-3 i en treningskamp mot danske Vestsjælland. 23-åringen ble etter sesongslutt operert for en ankelskade og er ikke tilbake i full trening igjen før om noen uker.

— Vi skal møte AIK i cupen i mars. Det er allerede solgt 35.000 billetter. Det er en kamp jeg bare må ha med meg, sier 23-åringen.

Torsteinbø har to år igjen av kontrakten med Hammarby. Hva som skjer etter det vet han ikke, men en eller annen dag vil han hjem.

— Nå vil ha ha så mye spilletid i Allsvenskan som mulig, men en dag vil jeg flytte tilbake og da har jeg jo en drøm om å spille for Viking. Slik er det jo når man er fra Stavanger, sier han.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Viking vil erstatte Ingason med islandsk PSV-spiller

  2. Viking applauderer nytt FIFA-forbud

BT anbefaler

Skal du ha konfirmasjon i helgen? Disse reglene gjelder nå.

Bergen forbyr private sammenkomster med over 20 personer. Det betyr ikke at du må avlyse.

LES SAKEN
  1. Internasjonal fotball