Matchvinneren motbeviste sin egen myte

Andreas Vindheim (18) påstar at han alltid har vært dårlig alene med keeper. Slik så det ikke ut mot Aalesund.

 • Magnus Wikan
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

AALESUND – BRANN 0-1

COLOR LINE STADION (bt.no): Da Bergens Tidende intervjuet en ti år gammel Andreas Vindheim på en småbanecup i 2005, sa han at han var dårlig alene med keeper. Da BT snakket med utviklingssjefen i Brann, Rune Soltvedt, i forkant av kampen mot Aalesund, sa han at Vindheim fortsatt ikke hadde utviklet den delen av spillet sitt. Mot Aalesund motbeviste 18-åringen både seg selv og utviklingssjefen, da han avgjorde kampen med en lekker avslutning – nettopp alene med keeper.

— Hehe, jeg pleier å bomme mye på trening, altså. Men det virker som om det løsner i kamp. Det er utrolig gøy, sier Vindheim, som også ble matchvinner etter en scoring alene med keeper mot Varegg i cupen.

Overrasket ikke Norling

Like overrasket var ikke trener Rikard Norling, som absolutt ikke beskriver Vindheim som en dårlig avslutter. Snarere stikk motsatt.

szc0ed85.jpg

— Det overrasket meg ikke at Andreas gjorde mål. Han har et bra skudd, og er ofte med innover i banen i stedet for å kun bidra bredt. Han gjorde jo akkurat det samme i cupen mot Varegg, poengterer Norling.I sin andre eliteseriekamp fra start storspilte den 18 år gamle backen, som igjen ble kåret til Branns beste spiller av BT. Helt ut av det blå har han danket en av lagets mest etablerte spillere, Birkir Sævarsson, ut av laget, og gjort backplassen til sin egen. Medgangen han nå opplever, beskriver han som en drøm.

— Helt fra jeg var liten har jeg vært på stadion og drømt om at Store Stå en gang skal synge mitt navn. Dette er en guttedrøm som har gått i oppfyllelse, sier Vindheim, som sier han skylder Branns utviklingsavdeling en stor takk for den enorme fremgangen han har hatt.

Symbolsk assist

Andreas Vindheim kom til Brann fra Nymark sammen med Bård Finne (19), da han var 13 år gammel. Og ikke lenge etter fulgte Kasper Skaanes (19) bardomskompisenes spor. Siden har de i tur og orden tatt steget via Branns utviklingsavdeling til det øverste nivået i norsk fotball.

Les også

- Umulig å komme tilbake på laget

— Vi har spilt sammen siden vi var seks-sju år gamle. Det er utrolig gøy at alle nå har fått oppleve det vi drømte om som barn, sier Vindheim.Derfor var det mye symbolikk i at det nettopp var Kasper Skaanes som spilte lagkameraten gjennom forut for matchvinner-scoringen.

— Kasper ventet til det helt perfekte tidspunktet før han slo ballen. Det var en fantastisk pasning. Scoringen er nesten kun hans, sier Vindheim

Etter kampen var Skaanes svært glad på kompisens vegne.

— Det var selvsagt utrolig gøy for ham, og at jeg slår pasningen gjør det bare ekstra gøy for begge, sier Skaanes.

Gode relasjoner

- Hva er det med denne Nymark-gjengen?

— Vi har stått på og jobbet hardt for å nå drømmene våre helt siden vi var små. Vi har trent mer og bedre enn andre, og som en kompisgjeng har vi hatt det gøy sammen på veien, sier Skaanes.

Sammen utgjør han og Vindheim det som kan vise seg til å bli en fryktet høyreside i fremtiden. Særlig fordi relasjonene dem i mellom er ekstra spesielle.

— Vi vet hva den andre tenker på banen. Noen ganger lugger det selvsagt litt for oss også, men det hjelper at vi kjenner hverandre godt både på og utenfor banen, sier Skaanes.

Begge er de skjønt enige om oppturen de opplever som fotballspillere, er langt gøyere enn russefeiringen de andre bardomsvennene nå er midt inne i.

— Dette får bli min russefeiring. Og det fine med den, er at jeg slipper å være dårlig dagen derpå, sier Vindheim og flirer.

Publisert

Eliteserien

SVUTMP
12Sarpsborg 08195592027-720
13Tromsø193792235-1316
14Mjøndalen IF192892128-714
15Brann1935112238-1614
16Stabæk1834112341-1813
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
 1. Eliteserien
 2. Aalesunds FK
 3. SK Brann
BT anbefaler

– Hadde unik evne til å få kontakt med pasientene

Arne Daviknes døde brått og uventet den 5. september, 63 år gammel.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

 1. Møtte kolleger av den drepte: – Det vanskeligste jeg har gjort som byråd

 2. FHI: Koronaviruset kan nå sammenlignes med influensa

 3. – De er helter

 4. Brannen på Sotra under kontroll. – Eieren har gjort en formidabel jobb.

 5. Her blir den pågrepne mannen i 30-årene fraktet ut

 6. Vitner skal ha sett deler av drapshandlingen