Start rundspilte Brann - Vilhjalmsson scoret hat trick med hodet

I to år har Matthias Vilhjalmsson mast på gode innlegg fra kanten. Mot Brann viste han hvorfor.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

— Dette er oppskriften. Soleklart. Alle vet at jeg er en spiller som er best inne i boksen. Skal vi bruke mine kvaliteter er det best med innlegg fra sidene, sier Matthias Vilhjalmsson etter at Start feide 1.divisjonslaget Brann av banen på La Manga torsdag ettermiddag.

VIDEO: SE SPISSENS TRE MÅL ØVERST I SAKEN.

Et meget spesielt hat trick av 28-åringenble avgjørende i en kamp Start kunne vunnet mer enn 3-0.

Matthias Vilhjalmsson feirer scoring mot Brann på La Manga.

Alle målene kom i første omgang, på en måte så surrealistisk at Starts islandske spiss ristet på hodet da dommeren blåste til pause: 16 minutter: Innlegg fra Rolf Daniel Vikstøl. Vilhjalmsson header kontrollert til venstre for keeper fra kort hold.

37.minutter: Innlegg fra Vikstøl. Vilhjalmsson header kontrollert til venstre for keeper fra kort hold.

45.minutter: Innlegg fra Espen Børufsen. Ballen går såvidt innom en forsvarer før Vilhjalmsson hedar kontrollert til venstre for keeper, fra litt lengre hold denne gang.

— Det var gøy, sier Vilhjalmsson og smiler.

Vil utnytte hodestyrken bedre

I flere intervjuer med Fædrelandsvennen de siste årene har den islandske spissen uttrykt at han har savnet gode innlegg fra sidene. En av 28-åringens store styrker er posisjonering i boksen og presise hodestøt.

— Det er der han har sin store styrke. Det må vi utnytte. Vi har trent mye på å slå tidlige innlegg fra sidene, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde.

— Jeg skjønner jo at han har mast om det. Han er helt rå på de situasjonene inne i boksen. Jeg håper vi kan benytte oss av dette fremover, sier Espen Børufsen, som var god den omgangen han spilte.

Det var det flere som var.

Sørlendingene fortsatte å dominere kampen også etter pause i motvinden på La Manga.

Brant store sjanser

Start kunne og burde fått en større seier. Espen Hoff hadde en stor mulighet i første omgang. Robert Sandnes brant en gigantsjanse det etter at en god Jon Hodnemyr slo et godt innlegg.

Med 20 minutter igjen fikk også Lars-Jørgen Salvesen en stor sjanse da Sandnes la inn fra venstre. Keeper Alex Horvath gjorde en god redning.

Brann var egentlig aldri i nærheten. Håkon Opdal hadde knapt noe å gjøre.

Dermed fikk Start en positiv opplevelse etter en tøff uke. Mandag ble spillerne informert om at klubben har store økonomiske utfordringer som innebærer spilleravgang, lønnskutt og nedbemanning i administrasjonen.

Vil heller score i serien

— Det mest gledelige for meg i dag er at vi ikke slipper Brann til i det hele tatt. Midtstopperne er gode og backene er gode. Så ser vi også at Solomon Owello er strålende når han er motivert, sier Mjelde.

Owello ble mer og mer dominerende jo lenger kampen varte. Kristoffer Ajer og Gudmundur Kristjansson vant de fleste duellene sentralt.

— Det var gøy å spille med Owello i dag. Han fungerte veldig godt i rollen bak meg, sier Vilhjalmsson.

- Hva betyr det for deg å score tre mål?

— Litt. Men det er ingen som husker disse målene når serien begynner. Det er da det gjelder. Jeg vil heller score i serien, sier Vilhjalmsson.

Fakta

Kampfakta.

Brann-Start 0-3 (0-3)

Mål: 0-1: Matthias Vilhjalmsson (22) 2-0: Vilhjalmsson (37) 3-0: Vilhjalmsson (45)

Dommer: Anders Johansen; Brevik

Gule kort: Fredrik Haugen

Brann (4-4-2): Alex Horvath - Jonas Grønner, Azar Karadas, Andreas Vindheim, Erdin Demir - Kasper Kaanes (Amin Askar fra 57 min.) , Fredrik Haugen, Kristoffer Larsen, Kristoffer Barmen - Erik Huseklepp, Jakob Orlov (Håkon Lorentzen fra 62.min.)

Start-børsen

Håkon Opdal 5

Jon Hodnemyr 6

Alexander De John 5

Bismark Acosta 5

Rolf Daniel Vikstøl 7

Espen Hoff 5

Kristoffer Ajer 6

Gudmundur Kristjansson 5

Espen Børufsen 6

Solomon Owello 7

Matthias Vilhjalmsson 8 BB

Innbyttere: Robert Sandnes (5) fra 46.min for Børufsen. Ernest Asante (4) fra 60 min. for Hoff. Lars-Jørgen Salvesen fra 69 min. for Vilhjalmsson. Mathias Rasmussen fra 75.min for Owello. John Olav Norheim fra 86.min for De John. Alejandro Castro fra 86.min for Ajer.

Publisert: