- Har opplevd det meste av nivå og konflikter

<p>Skarsfjord håper han har en fremtid i Brann.</p>

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 13 år gammel

Statistikksenter Eliteserien:

BRANN STADION: 40-årsjubilant Rune Skarsfjord er blitt kastet inn fra en noe anonym assistenttilværelse, til å være hovedtrener og sportssjef i SK Brann. I hvert fall er han det frem til og med mandag kveld, når Brann skal ut i bortekamp mot Hønefoss.

Skarsfjord ville søndag snakke minst mulig både om fortiden sammen med Steinar Nilsen, og om fremtiden i Brann. Men faktum er at Skarsfjord har kontrakt ut 2011-sesongen, og han har ikke blitt bedt om å pakke sakene sine sammen med Nilsen.

Jeg har ingen andre planer enn å fortsette i Brann. Jeg har kontrakt i halvannet år til, og trives godt her , sier Skarsfjord til bt.no etter at søndagens trening er avsluttet.

– Har du lyst til å bli hovedtrener i Brann på permanent basis?

Den tanken har jeg faktisk ikke vært i nærheten av. Det har skjedd så mye de siste dagene, og det eneste jeg og spillerne kan tenke på nå, er kampen mot Hønefoss. Jeg har ikke fått noen signaler i noen som helst retning. Det er to uker til neste kamp etter Hønefoss-matchen, og jeg regner med at klubben trenger litt tid , svarer han.

Unngår Nilsen-sammenligning

Han ønsker ikke å sammenligne seg selv med Steinar Nilsen, verken faglig eller menneskelig. Men når bt.no ber ham beskrive seg selv som trener, sier han dette:

LES OGSÅ:

Jeg har ganske mye erfaring gjennom 15 år, alt fra junior elite til Champions League-kamper med Rosenborg der jeg var tett på avgjørelsene. Så jeg har erfaring og faglig bra tyngde. Jeg har opplevd det meste av nivå og konfliktsituasjoner , påpeker Skarsfjord.

På pressekonferansen med Steinar Nilsen lørdag, fikk den avgåtte Brann-treneren spørsmål om det ikke er rart at Brann fortsetter med assistenten. Da sa Nilsen:

Rune er en fantastisk mann. Jeg håper at han blir like godt tatt i mot av supporterne som hovedtrener som det jeg ble. Han har hele tiden gjort alt for at klubben skal vinne fotballkamper, og han har fått Brann innenfor huden. Rune har bare ett ønske, og det er å slå Hønefoss mandag. Det håper jeg virkelig han lykkes med , sa Nilsen.

— Enhver trener har sine vinklinger og sine måter å kommunisere på, og jeg håper spillergruppen er villig til å gi ham den muligheten, såfremt ledelsen har bestemt at det er Skarsfjord som skal lede klubben videre, fortsatte han.

En ny Rune

Rune Skarsfjord påpeker:

Mange tror at jeg og Steinar er barndomsvenner som har hengt ilag hele livet. Det stemmer ikke. Vi har bare kjent hverandre godt og jobbet tett sammen de siste 18 månedene , sier han.

– Nå når jeg er hovedtrener, har jeg en annen rolle. Og det vil nok spillerne også oppleve. Jeg tror det er en stor fordel at jeg kjenner spillergruppen godt, og samtidig har du spillere som Hassan (El Fakiri) og Jan Gunnar (Solli) som kjenner meg fra tidligere, fortsetter Skarsfjord.

LES OGSÅ:

- Ikke på kant med spillerne

Det var murring i spillergruppen mot Steinar Nilsen. Men den tidligere assistenten føler seg ikke uønsket av spillerne.

Det vil alltid være delte meninger. Men hvis det hadde vært slik at jeg var helt på kant med spillerne, da hadde jeg kjent det. Og da hadde jeg ikke ønsket å lede laget , sier Skarsfjord.

– Hvordan føler du at spillerne har respondert de siste dagene?

Veldig bra. De har vært hundre prosent skjerpet og dedisert til den jobben de skal gjøre mot Hønefoss mandag. Som jeg har uttalt før, kommer det ofte en naturlig energifrigjøring i forbindelse med et trenerskifte. Og treningene har vært veldig bra, med høyt tempo og mange scoringer. Jeg tror spillerne gleder seg til mandag , sier Skarsfjord.

Selv om han nekter å sammenligne seg med Nilsen, er han klar på hvordan han vil behandle spillerne.

– Det skal til tider være humør, og til tider skal man være striks. Men spillerne er nødt til å trives ute på feltet, sier Rune Skarsfjord.

  • Sjekk Skarsfjords første antatte lagoppstilling som hovedtrener HER!

Fakta Rune Skarsfjord

FØDT: 23. mai 1970

SPILLERKARRIERE: Mjølner, Tromsdalen, Lyn, Moss, Fossum, Skjetten, Bærum

TRENERKARRIERE: NTG, Rosenborg (assistent), FK Haugesund, Brann (assistent fra januar 2009, vikarierende hovedtrener fra lørdag)

KONTRAKT MED BRANN: Ut 2011.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt98102681825
2Brann9522189917
3Sarpsborg 088431106415
4Viking84221714314
5Tromsø842297214
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk