VIF nærmer seg ny Trøim-avtale

Og nå går klubben i forhandlinger for å få med Kjetil Rekdal videre.

Publisert Publisert

AVGJØRENDE: Tor Olav Trøim er en viktig mann for Vålerengas framtid. Foto: ERLEND AAS / NTB SCANPIX

 • Kjetil Flygind
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

På et ekstraordinært årsmøte i Vålerenga mandag kveld ble det vedtatt at Vålerenga Fotball skiller ut sin elitevirksomhet til eget idrettslag (Vålerenga Fotball Elite). Dette omfatter klubbens A-lag for menn, 2. divisjonslaget for menn, samt juniorlaget som spiller i interkretsserien.

I tillegg ble den nye organisasjonsmodellen vedtatt, samt at det ble orientert om budsjettrammene for neste år.

Som Aftenposten kunne fortelle om i sommer planlegger Vålerenga et budsjett for neste sesong på mellom 50 og 60 millioner kroner. Dette betyr et kutt i budsjettet sammenlignet med siste år på nesten 50 millioner.

God tone

Millionkuttene, som har tvunget seg frem på Oslo øst etter flere år med svært anstrengt økonomi, samt den nye organisasjonsmodellen, har vært viktig å få på plass for å kunne gå i dialog og forhandlinger med klubbinvestor Tor Olav Trøim om en forlengelse av dagens samarbeid. Trøim har flere ganger, senest inneværende år, bidratt med store summer inn i VIF-kassen, og samarbeidsavtalen med milliardæren utløper ved årsskiftet.

Her er Tor Olav Trøim på Vålerenga-kamp tidligere i år sammen med kona Celina Midelfart (t.h), daglig leder i VIF Stig Ove Sandnes (med ryggen til) og tidligere styreleder Åge Petter Christiansen. Foto: NTB scanpix

Men styreleder i Vålerenga Fotball AS, Henrik A. Christensen, sier det forhandles om et nytt samarbeid, noe som gir grunn til optimisme på Valle.— Vi forhandler, og det er en god tone i forhandlingene. Første stein for å kunne fortsette samarbeidet er lagt ved at elitedelen er skilt ut. Og så er det viktig at klubben klarer å utarbeide et budsjett for neste år som inneholder et godt sportslig produkt, men som også har en økonomisk ramme som gjør at det ikke blir altfor dyrt for investorene. Noe hjelp fra investorene vil det nok også bli neste år, også, men på sikt må dette kunne drives i balanse. Det er det utsikter til, og da tror jeg det kan være mulig å inngå en ny avtale, sier Christensen til Aftenposten.

Redningsmannen

Til Aftenposten i vår luftet Tor Olav Trøim sin frustrasjon over den manglende interessen fra omgivelsene til å bidra inn mot klubben. Situasjonen er ikke spesielt endret, selv om Vålerenga i sommer fikk på plass en ny hovedsponsor (DNB). Dette har gitt og vil gi VIF kontinuitet og sårt tiltrengte midler, samt at klubben selv har kuttet det som kuttes kan for å overleve. Blant annet er spillerlønningene redusert med 20-25 millioner på to år. Og i den pågående redningsaksjonen er Trøim helt avgjørende.

Styreleder Christensen, som også er Trøims forlengede arm inn i Vålerenga, sier en eventuell ny avtale neppe blir en langtidskontrakt som har vært tilfellet nå. Derfor kan det bli aktuelt med kortere kontrakter som fornyes hyppigere.

— Verden endrer seg mye i løpet av 5-10 år, og investorene ønsker seg noe mer fleksibilitet.

Rekdal-forhandlinger

Med endringene på plass i Vålerenga, kan også klubben starte arbeidet med å forlenge avtaler med spillere som er på utgående kontrakt. Det samme gjelder for trener Kjetil Rekdal.

— Nå har vi fått avklart strukturen for veien videre, og nå starter vi jobben med å planlegge for 2015 umiddelbart. Det betyr også at vi går i forhandlinger med Kjetil. Han er ønsket med videre, som vi har sagt mange ganger. Det er et sterkt ønske fra alle i Vålerenga at han blir med videre. Han har startet på et prosjekt her og har nok lyst til å fullføre det. Det er mange viktige ting som skal avklares, og trenerspørsmålet er en av dem, sier daglig leder i Vålerenga Fotball, Stig-Ove Sandnes til Aftenposten.

Endringene som årsmøtet vedtok i går vil formelt tre i kraft fra 1. januar 2015. Det nye styret i Vålerenga Fotball Elite består av Thomas Baardseng (styreleder), Trude Larsen, Halvor Fasting og Morten Nydal (varamedlem).

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt17152062194347
2Molde18111646222434
3Vålerenga189542924532
4Odd1710163024631
5Rosenborg1785432181429
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk
BT anbefaler

Paret fra Fana var lei av det travle livet. – I løpet av tre minutter bestemte vi oss.

– Det var jo helt skrullete det vi gjorde. Men vi var ikke aldeles bortreist heller.

Sakene flest leser nå

 1. Smitte ved 19 skoler i Bergen: – Vi ser alvorlig på situasjonen

 2. Motorsyklist hentet av luftambulanse etter ulykke

 3. Christopher skulle overta suksessen, men valgte det vekk. – Det angrer jeg stort på i dag.

 4. 29 nye smittetilfeller i Bergen

 5. – I løpet av et minutt var min kjæreste ting tapt

 6. Knuste egen rekord – så løp han videre ut av stadion

 1. Eliteserien
 2. Vålerenga Fotball