Tiger er tilbake

Det er ikke bare fansen som jubler for at Tiger Woods endelig er klar igjen.

Tiger Woods er endelig tilbake etter åtte måneders skadefravær. Her har han nettopp sikret omspill i den siste turneringen han spilte før operasjonen, et omspill han til slutt vant.
  • Petter Bøifot
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

Viasat Golf viser turneringen direkte fra onsdag til søndag. Alle kunne se at Tiger Woods hadde fryktelig vondt da han haltet til seier i fjorårets U.S. Open, men det var det ikke mange som trodde det ville ta åtte måneder før han svingte køllene på PGA-touren igjen.

Et ødelagt korsbånd og to tretthetsbrudd i det høyre benet tvang verdens beste golfspiller til operasjon, og en sesong som så ut til å bli 33-åringens beste noensinne måtte avbrytes.

Da han la seg under kniven hadde han vunnet fire av de seks PGA-turneringene han hadde stilt opp i. I tillegg vant han den ene han spilte på Europatouren, Dubai Desert Classic.

-Større enn golf.

Og golfen har lidd i Tigers fravær. Da Nick Watney vant på Torrey Pines i San Diego for halvannen uke siden, hadde turneringen 60 prosent færre seere enn da Woods vant i fjor. Ifølge TV-konsulent Neal Pilson, trekker verdenseneren 30 til 40 prosent flere seere bare ved å være med.

–Tiger er i høyeste grad større enn golfsporten. De neste månedene kommer det til å være stor interesse rundt hans fremgang og suksess, sier Pilson ifølge Bloomberg.

Det er bare spillere som Phil Mickelson og John Daly som kan trekke TV-seere som nærmer seg Tiger, men for å samle flere enn dem som er svært golfinteresserte må de prege toppen av resultatlistene. Mickelson har hatt en formsvikt mens Daly, som ikke har prestert på flere sesonger, er suspendert av PGA-touren, etter en rekke uheldige episoder både på og utenfor golfbanen.

Men i dag er ventetiden for TV-selskapene og millioner av fans fra hele verden over. Tiger er frisk igjen og stiller til start i World Matchplay Championship i Arizona, en av turneringene han vant i fjor.

Antiklimaks.

Viasat Golfs kommentator Per Haugsrud gleder seg stort til å se Woods tilbake på banen.

–Det er noe helt annet når han er med, det er det ingen tvil om. Det har vært et vakuum i fraværet hans, sier den tidligere golfproffen som også mener Tiger nesten er større enn idretten.

–At han kommer tilbake er utrolig viktig, ikke minst på grunn av de dårlig økonomiske tidene, sier han.

Turneringen i Arizona er spesiell fordi det er én match av gangen. Ved tap er man ute av turneringen, og det er ingen tvil om at et nederlag for Woods i den første runden ville vært et enormt antiklimaks.

— Har aldri følt meg bedre

Men Haugsrud er ikke i tvil om at Woods kommer til å prestere når Brendan Jones, den lavest rankede spilleren i turneringen, er motstander på onsdag.

–Han er så profesjonell, og jeg tror han kommer til å være like god som før, sier han.

Publisert
  1. Golf
BT anbefaler

«Jeg kan knapt huske et band som har skapt større stemning»

Jeg kan knapt huske et band som har skapt større stemning på Bergens største konsertarena enn hva Imagine Dragons klarte…

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. «Bergensernes jubel vippet ham nesten av pinnen»

  2. «Sverige skal få bli med i Nato, men det koster»

  3. Foreslår «blå bybane» mellom Laksevåg og Nøstet

  4. Fikk melding om smell - politiet rykket ut med store styrker

  5. Ber om innspill fra syklende bergensere

  6. Elida (15) har søkt over 100 jobber. Nå har hun en beskjed til alle arbeidsgivere.