Molde-direktøren: - Jeg håper og tror at vi ikke opererer i noen gråsoner

Tarje Nordstrand Jacobsen mener Molde ikke skjuler noe i saken rundt Jim Solbakken.

MFK-direktør Tarje Nordstrand Jacobsen er sikker på at MFK ikke har gjort noe galt i saken rundt Jim Solbakken.
  • Thomas Rud
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Molde (Rbnett): MFK-direktøren påpeker at Norges Fotballforbund hyret inn et eksternt granskingsbyrå for å gå gjennom over 1000 overganger for en tid tilbake, deriblant Mame Biram Diouf fra Molde til Manchester United.

Da ble det ifølge Nordstrand Jacobsen ikke funnet noe kritikkverdig.

Alle internasjonale overganger må gjennom FIFAs transfermatchingsystem (TMS), som skal kontrollere at overganger mellom klubber går riktig for seg.

Les også

NFF har bedt Jim Solbakken om forklaring

– Hvordan stiller MFK seg til en ekstern gransking?

– Er det tvil rundt noe, og noen ønsker å se på noe, er våre bøker åpne for de som eventuelt engasjeres for å gå gjennom overgangssaker. Alt som kan bidra til at man får klarhet og tydelighet i hva som har foregått er bra, sier Nordstrand Jacobsen til Romsdals Budstikke.

Mame Biram Diouf-overgangen har ifølge Nordstrand Jacobsen vært del av en intern gransking tidligere, men en slik gransking er ikke planlagt foreløpig.

Vil framstå bra

Mame Biram Dioufs overgang mellom Molde og Manchester United har den siste måneden fått mye spalteplass i norske medier. Nordstrand Jacobsen sier at Jim Solbakken var MFKs representant i forhandlingene med Manchester United.

Nordstrand Jacobsen sier at ikke alle representasjonsavtaler mellom agenter og enkeltspillere kommer klubben for øre. Så sant de ikke er direkte involvert med kjøp og salg eller kontraktsforlengning.

Det har ikke manglet på kritiske røster rettet mot agent Jim Solbakkens virksomhet denne høsten.

– Når det gjaldt United og Mame hadde Jim jobbet for oss i lengre tid på en skriftlig avtale med å selge spilleren. Det var også tilfelle på tidspunktet av salget.Nordstrand Jacobsen er sikker på at MFK har sitt på det tørre, både i forhold til reglene og i forhold til det etiske. Per dags dato samarbeider ikke klubben med Jim Solbakken, men sier at klubben har hatt og fortsatt ønsker å ha et godt samarbeid med spilleragenten.

– Jeg håper og tror at vi opererer på en måte som gjør at omverden også mener at vi opererer godt innenfor de moralske og etiske grensene. At vi ikke opererer i noen gråsoner, sier MFK-direktøren.

Misforståelse

Den siste uka har fotballbladet Josimar også hevdet at Jim Solbakken og Nordstrand Jacobsen bekreftet at Solbakken var Dioufs agent i en e-post til en annen europeisk klubb.

– Josimar hevder at du og Jim Solbakken har bekreftet i en e-post til en europeisk klubb at Solbakken er Dioufs agent. Stemmer dette?

– Det vi har dokumentasjon på var at vi på forsommeren 2009 fikk en henvendelse fra en klubb på Mame som vi snakket med. Tidspunktet for denne dokumentasjonen stemmer imidlertid ikke med tidspunktet Josimar opererer med. På det tidspunktet vi fikk denne henvendelsen var også Jim engasjert av Molde fotballklubb for å forsøke å selge Mame, sier MFK-direktøren.

Les også

«Mitt navn er Jim Solbakken, og jeg er agenten til Mame Biram Diouf»

Det var i denne lengre mailkorrespondansen at Solbakken i en av epostene skrev at han var agenten til Mame Biram Diouf.

– Men vi klarerte dette med den aktuelle klubben så raskt som mulig noen dager etterpå. Vi gjorde det klart at Jim representerte MFK – ikke Mame.

– Aldri samtidig

Bortsett fra dette ønsker han ikke gå konkret inn på hvilke roller Solbakken har hatt i andre overganger knyttet til MFK. Annet enn at han i noen tilfeller enten har vært spillerens agent eller har vært klubbens representant.

– Han har aldri gjort det samtidig. Alle våre overganger og papirer på det må sendes inn, stemples og godkjennes før en overgang kan gjennomføres. Det var også tilfelle med Mame-overgangen.

MFK-direktøren påpeker at omverden må ha respekt for at de sitter i forhandlingssituasjoner og inngår konfidensielle avtaler av en grunn.

– Vi er i et konkurransemarked. Det er andre aktører som også må være enige i at man fritas fra konfidensialiteten, fortsetter Nordstrand Jacobsen.

Ønsker strengere regler

Har det forekommet uregelmessigheter håper han at det ryddes opp i det så raskt som mulig. MFK-direktøren mener fokuset på etikk og moral er viktig, men kunne også tenkt seg et strengere kontrollorgan av hele agentvirksomheten. Til våren kommer et nytt agentregelverk som skal følges.

Les også

Slik kan agentene åle seg fram i fotballbransjen

– Det er noen som mener at vi står foran enda større utfordringer med det nye regelverket som kommer til våren enn det som er i dag. At vi trenger sterke tilsynsmyndigheter for å håndtere dette på en best mulig måte og sørge for at ting foregår rett, er det ingen tvil om.

Romsdals Budstikke har vært i kontakt med Jim Solbakken som ikke ønsker å kommentere saka.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1HamKam00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering