Svensk kjempetalent tok gull da Norges superveteran ikke nådde opp

Gunn-Rita Dahle Flesjå klarte ikke å prege medaljekampen.

Gunn-Rita Dahle Flesjå ble nummer 10 i Rio de Janeiro.
  • Stig Nilssen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

RIO DE JANEIRO: Gunn-Rita Dahle Flesjå (43) var en outsider til å kjempe om medaljene på lørdagens terrengsyklingritt i OL.

Flesjå havnet tidlig i en sterk forfølgergruppe, men klarte ikke å prege rittet. Hun syklet imidlertid i mål på en godkjent 10. plass.

— Planen min var å kjøre alt jeg kunne og få tatt ut alt. Jeg merket tidlig at jeg ikke hadde det ekstra og råe giret i bakkene. Men jeg kjørte ganske feilfritt teknisk, det er jeg stolt over, sier Gunn-Rita Dahle Flesjå til Aftenbladet.

— Jeg har nok hatt råere dager de siste ukene på trening og intervaller. Men jeg fikk tatt ut alt og er egentlig ganske fornøyd etter å ha mestret denne løypa, legger hun til.

- Hvordan er 10. plass i forhold til ambisjonene du hadde før løpet?

— Jeg sa på forhånd at jeg ville fornøyd dersom jeg kom helskinnet til mål og fikk tatt ut alt. Det var litt surt at jeg kjempet om en 7. plass og ble passert av noen på sisterunden, men jeg hadde ikke mer, svarer Dahle Flesjå som kom i mål drøyt tre minutter bak vinneren.

Terrengsykkelrittet endte med svensk jubel.

22-årige Jenny Rissveds sikret nemlig Sveriges andre gull i Rio.

Tøffe forhold

Gunn-Rita Dahle Flesjå, her avbildet tidligere denne uken.

Mens sveitsiske Linda Indergand stakk fra feltet tidlig og kjørte på i front, plasserte Gunn-Rita Dahle Flesjå seg på femteplass i lørdagens terrengsykling i OL i Deodoro.43-åringen som vant OL-gull i Athen i 2004, havnet i en gruppe på sju syklister som lå rundt 15 sekunder bak Indergand. Det var totalt 31 syklister til start, mange falt av lasset allerede etter et par kilometer.

Med 33 varmegrader var det ikke bare den kuperte løypa på 5,4 kilometer som bød på utfordringer. I løpet av den andre runden måtte Dahle Flesjå slippe Jolanda Neff (Sveits), Jenny Rissveds (Sverige) og Maja Wloszczowska (Polen) – trioen som tok opp jakten på ledende Indergand.

Her jubler Jenny Rissveds over sitt OL-gull i terrengsykling lørdag.

Dahle Flesjå hadde fin rytme i løpet sitt på dette tidspunktet, men hadde 12 sekunder fram til de fire i tet. Like etter måtte også sveitsiske Indergand slippe. Der og da så det ut som om at Neff, Rissveds og Wloszczowska ville gjøre opp om OL-gullet og medaljene.

Svensk gull

Falun-jenta Jenny Rissveds er bare 22 år gammel og den yngste i OL-feltet, men hun tråkket til i tet og holdt farten oppe. Midtveis i løpet var avstanden ned til Dahle Flesjå 51 sekunder. Den svenske jenta kvittet seg også med Neff, men fikk følge av polske Wloszczowska.

I RIO: Stig Nilssen.

To runder fra mål falt Dahle Flesjå ned til 7. plass, avstanden opp til de to i tet var 1 minutt og 17 sekunder. Det økte til nesten to minutter da de la ut på sisterunden.I front benyttet teknisk sterke Jenny Rissveds de kuperte delene av løypa til å stikke fra Wloszczowska. Rissveds var en av favorittene, og den svenske kvinnen gjorde kort prosess de siste kilometerne. Hun vant OL-gullet foran Wloszczowska og canadiske Catharine Pendrel.

Gunn-Rita Dahle Flesjå kom i mål på 10. plass.

Publisert
  1. OL
BT anbefaler

Palasset har vært på topp­listen to år på rad. Se byens 50 dyreste boliger.

Nær dobling i antall storsalg i fjor. Se boligtoppen her.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Tror ikke Brann handler hvis Taylor selges

  2. – Dette er en berik­else for matbyen Bergen

  3. Folk parkerer i 80-sonen etter lastebilvelt: – Svært farlig

  4. 15 koronapasienter innlagt i Bergen

  5. – Det verste var halsen. Jeg hadde veldig vondt.

  6. – En trend vi må være med på