Fem gode grunner til at Brann rykker opp

Branns situasjon er enda bedre enn tabellen viser.

Kristoffer Barmen, nummer to fra venstre, og resten av Brann-troppen nærmer seg spill i eliteserien igjen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Søndag tok Brann en meget viktig seier i toppkampen mot Kristiansund. Likevel er det bare tre poeng som skiller de to lagene, og om man kun titter på tabellen, ser det fortsatt helt åpent ut. Derimot finnes det en rekke andre faktorer som peker i Branns favør. Her er fem gode grunner til at Brann rykker direkte opp til eliteserien.

1. Kampprogrammet

Dette er nok det aller viktigste. Brann skal spille alle sine fire resterende kamper i Bergen og omegn: Tre hjemme på Stadion og én på Ågotnes. Kristiansund skal spille tre bortekamper. Nå skal det sies at nordmøringene faktisk har vært bedre borte enn hjemme denne sesongen, men i neste runde skal de til Fosshaugane. Der møter de et Sogndal som i praksis sikrer opprykk hvis de vinner.

2. Det defensive

Lars Arne Nilsen har virkelige fått orden på det defensive i Brann. På de siste elleve kampene har laget sluppet inn bare syv mål, og de har holdt nullen i seks av oppgjørene. Midtstopperparet Vadim Demidov og Bismar Acosta fungerer utmerket, og helt bakerst har Piotr Leciejewski vist hvor god han kan være.

3. Formen

Brann har ikke tapt en seriekamp siden før sankthans. Kun unntaksvis har de røde briljert og kjørt over sine motstandere, men alltid har Brann kommet ut av det med poeng. 16 poeng på de seks siste kampene lukter eliteserie lang vei. Nå er Brann 1. divisjons formlag.

4. Stallen

På slutten av en lang sesong viser betydningen av en sterk stall seg tydeligere enn tidligere på året. Nå kommer karantenene tett, og mindre klubber er mer sårbare enn Brann for skader og suspensjoner. Lars Arne Nilsen har også luksusen med spillere på benken som han vet kan komme inn og endre en kamp fullstendig, slik spesielt Azar Karadas har gjort ved en rekke tilfeller i år.

5. Stadion-publikumet

Med tanke på at Brann spiller på nest øverste nivå, har publikumsoppmøtet på Stadion vært bra i år. Det er grunn til å tro at enda flere vil ha med seg de siste kampene når opprykket er så nær. Kun Sogndal har slått Brann i Bergen i år, og med et engasjert og høylytt hjemmepublikum blir det tøft for Jerv, Bærum og Hødd.

Publisert: