Bjørgen skal hedre Skofterud

Den abdiserte langrennsdronningen Marit Bjørgen stiller opp når Slitu IF arrangerer minnerenn for venninnen Vibeke Skofterud senere denne måneden.

Publisert:

Marit Bjørgen skal hedre venninnen Vibeke Skofterud. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

stian.grythaugen@ntb.no

Bjørgen, som avsluttet sin innholdsrike langrennskarriere etter forrige sesong, sitter i styret i Vibekes Skofteruds Minnefond, som sammen med Slitu IF står bak minnerennet 24. februar.

– Jeg kommer til å være på plass for å hedre Vibeke og treffe løpere og publikum. Men Marius (Marits sønn red.anm.) må nok forsvare familiens ære i skisporet ettersom jeg har termin med en ny gutt i mars, sier Bjørgen i en pressemelding.

Minnerennet, som går i klassisk stil og har fellesstart, vil ha både barne- og voksenklasse. Selve turrennet er på 20 kilometer, men det er også mulig å velge en trimløype på fem kilometer. Barnerennet er på 500 meter.

– Ideen om et minnerenn kom ganske raskt etter Vibekes bortgang. Det er en naturlig måte videreføre hennes engasjement og arv på, sier Vibeke Skofteruds bror Tormod Skofterud.

Han er styreformann i Vibeke Westbye Skofteruds Minnefond og forteller at barna som deltar kan vente seg en helt spesiell opplevelse:

– Da vi gikk gjennom Vibekes eiendeler etter at hun gikk bort i sommer, fant vi en hel eske med startnummer som hun har gått med i ulike nasjonale og internasjonale renn gjennom karrieren. Vibekes niese, Moa, foreslo at vi kunne bruke disse i forbindelse med et minnerenn. Nå setter vi den ideen ut i livet ved at barneklassen får gå med Vibekes gamle startnummer på brystet, sier han.

Overskuddet fra minnerennet går til Vibeke Westbye Skofteruds Minnefond til fremme av fysisk og psykisk helse.

(©NTB)

Publisert: