Branns trener påkjørt mens han solte seg – fraktet til sykehus i Florida

Lars Arne Nilsens tilstand er stabil og han er ved bevissthet.

Brann-trener Lars Arne Nilsen ble påkjørt av en bil under treningsleir i USA, men skal være i stabil tilstand og ved bevissthet.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

BRADENTON, FLORIDA/BERGEN: Branns trener Lars Arne Nilsen (51) er skadet etter en ulykke i USA. En bil rygget på Nilsen mens han lå og solte seg.

Treneren er fraktet til sykehus. Selv om påkjørselen blir beskrevet som dramatisk, skal Nilsen ifølge legen verken pådratt seg bruddskader eller indre skader.

Ulykken skjedde tirsdag kveld norsk tid. I Florida, der Brann er på treningsleir, var det tidlig ettermiddag, like etter at Brann hadde trent og spist lunsj.

Klokken 4 onsdag morgen, norsk tid, melder Brann om at alt går bra med Nilsen.

— Det er ingen negativ utvikling. Vi er optimister, skriver Gorm Natlandsmyr, mediesjef i Brann, i en tekstmelding til BT.

Les også

Han er halmstrået vi klamrer oss til

Lå og solte seg da han ble påkjørt

Branns daglige leder Vibeke Johannesen og sportssjef Rune Soltvedt uttaler seg sent tirsdag til BT om ulykken.

- SKREMMENDE: Branns daglige leder Vibeke Johannesen og sportssjef Rune Soltvedt.

— Lars Arne ble utsatt for en ulykke med bil involvert, inne på området vi bor på. Han ble kjapt hentet av ambulanse. Nå har vi fått gode nyheter om at han ikke har fått store skader. Han blir på sykehuset til overvåkning, frem til tidligst i morgen, sier Johannesen.- Han lå og solte seg. Det er vanskelig å se det for seg når en ikke har sett hendelsen. Men bilen kjørte over ham der han lå, sier Soltvedt, som beskriver kjøretøyet som en SUV.

- Hvordan var det å få en slik melding?

— Jeg tror alle kan sette seg inn i at det gikk som ising gjennom kroppen. Det var usikkerhet knyttet til alvorlighetsgrad, og det var skremmende. Men vi i teamet samlet oss, gikk gjennom praktiske ting og informerte spillere, sier Johannesen, som beskriver det hele som "ekkelt" og sier at spillerne har forholdt seg rolige.

Les også

«Seieren som var det siste Brann trengte»

Det var lege Arne Instebø som overbrakte meldingen om at det hadde gått forbausende bra med Lars Arne Nilsen. Han var med treneren på sykehuset.

Klubbledelsen samlet spillerne, og tok kaptein Vadim Demidov med på en samtale, der det ble diskutert hva laget skulle gjøre med dagens planlagte program.

— Vi har en trening 17.30 (Florida-tid, 23.30 i Norge), og Vadim var veldig klar på at vi skulle gjennomføre den. Det er vi også, for når som kunne blitt veldig alvorlig ble så lite alvorlig, tror vi Lars Arne hadde villet det, sier Soltvedt.

Han er nå først og fremst veldig lettet:

— Vi er bare så ufattelig glade for at dette har gått så bra. Det er fælt ikke å vite hvordan det går med en person du er så glad i, sier Soltvedt.

Preget av uvissheten

Kaptein Vadim Demidov sier uvissheten Brann-spillerne en stund var omgitt av, preget dem.

— Det var noen timer i uvisshet. Vi er veldig takknemlig for at alt gikk fint med Lars Arne. Informasjonen vi har fått i det siste gjør at det ser bra ut, og det er vi veldig glade for, understreker Demidov, som mener det er i Nilsens ånd å fortsette med trening som planlagt.

- VAR PREGET: Vadim Demidov er glad over at det etter all sannsynlighet står bra til med Lars Arne Nilsen.

— Hvordan var timene der dere spillere ventet på informasjon? - Alle satt i sine respektive leiligheter og ventet på informasjon. Vi var spente på hvordan det gikk. Flere av oss så at han hadde førlighet og var bevisst etter at han ble påkjørt, så noen av oss hadde en god følelse da han ble kjørt i ambulansen. Men man vet jo aldri, sier Demidov.

Mannen som ble utnevnt til kaptein av Nilsen i fjor, sier treneren var "veldig rolig" da ambulansen kom.

— Det var godt for oss å se.

Noen av spillerne hentet lege kjapt etter påkjørselen, og ambulansen kom raskt til stedet. Lars Arne Nilsen skal ha greid å være i samtale med lege Arne Instebø før ambulansen kom.

— Fra vi så hva som hadde skjedd, gikk det veldig fort til Lars Arne var på vei til sykehuset, sier Demidov.

På treningsleir

Brann er på treningsleir i Bradenton i Florida. I 21.30-tiden tirsdag satt flere av Branns spillere samlet og ventet på informasjon etter ulykken. Til da hadde de fått svært lite informasjon. Lars Arne Nilsens sønn, Brann-spiller Sivert Heltne Nilsen, er med på treningsleiren. Han har også besøkt faren på sykehuset.

Lars Arne Nilsen ledet Brann til opprykk høsten 2015. Han har tidligere trent Hødd til en sensasjonell cupfinaleseier. Mandag ledet Nilsen Brann i den første av to treningskamper i USA, da det ble seier 2-1 mot Elfsborg fra Sverige.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk